dimecres, 11 de setembre del 1996

1986-1996


Diari de Girona. 11 de setembre de 1996. pàg. 18 i 19El 19 de setembre de 1986 va fer el pregó de les Festes d’Esplugues.

Al 1987 va participar en l’Homenatge a les víctimes del franquisme.
“Les actuacions es van iniciar amb la intervenció de l'occità Eric Fraj, l'andalús José Menese i els catalans Joan Isaac i Toti Soler.”
Xevi Planas.”Homenatge a les víctimes del franquisme. Punt, El, 1987-04-07, p. 10.

I el 27 de maig en la gala musical benèfica “Fes esport, no a les drogues” que es va celebrar al Palau de la Música de Barcelona.


La Vanguardia. 25/5/1987
 

Segons l’article publicat al diari El Punt per Xevi Planas el 14/8/1990. Joan Isaac va dedicar una cançó a la pel·lícula de Pilar Miró “El crimen de Cuenca” , “Travelling” – que no va enregistrar, reclamant la llibertat d’expressió.

Uns anys després, al 1991, Joan Isaac va tornar a actuar en públic. Aquesta vegada va ser al Jove Teatre Regina dins del cicle “Dijous al Regina”
“La reaparició del cantautor Joan Isaac, que fa uns quants anys que no actua en públic i ara prepara un nou disc, és la novetat més destacada del nou trimestre de la programació estable de recitals de cançó Dijous al Regina, que impulsa el centre de promoció musical Ressons de la Generalitat, dirigit per Ramon Muntaner.”
“Joan Isaac cantarà el trimestre vinent al Jove Teatre Regina”. Punt, El, 1991-03-12, p. 24.

En alguns programes de Catalunya Ràdio es va emetre el concert enregistrat al Regina.


Al mes de setembre comparteix escenari amb Luis Eduardo Aute a ALTAVEU’91, que organitza el Patronat de Cultura i joventut de l’ajuntament de Sant Boi i que aquest any arriba a la seva tercera edició.


Punt, El, 1991-09-12, p. 7. Altaveu 91

“Joan Isaac se hizo mayor junto a Lluís Llach y Quico Pi de la Serra, mantuvo siempre un nivel de calidad y cuando consiguió lograr un gran disco colgó su título y se puso a hacer de farmacéutico. Buena noticia, la vuelta de Joan.”
Antoni Batista. Raimon y Aute en Altaveu’91. LVG 12/9/1991“Per tancar l'oferta de cançó d'autor, diumenge hi va haver sessió doble. Joan Isaac va acusar una certa falta de rodatge pels seus 7 anys d'absència dels escenaris, però també va confirmar el que deia d'ell Léo Ferré quan assegurava que, si es dediqués professionalment a la cançó i hagués nascut a França, seria un maítre de la Chanson. Aute, pictòric de veu, va estar políticament més combatiu que mai.” 
 Xevi Planas. “Sant Boi, parada i fonda”. Punt, El, 1991-09-17, p. 15.


Al 1992 Joan Isaac participa dins del cicle de “cançó” que va organitzar Ressons, entitat dependent de la Generalitat i coordinada per Ramon Muntaner. Es va projectar un circuit, per a cinc cantautors catalans durant els mesos de febrer i març. Joan Amèric, Ovidi Montllor, Tomeu Penya, Joan Isaac i Rosa Saragossa van actuar els dies 13, 20 i 27 de febrer i el 5 i el 12 de març, alternativament, cada dia en una població diferent, Figueres, Girona, Reus, Vic i Sabadell.
                        Punt, El, 1992-01-21, p. 16.
Joan Isaac en aquesta ocasió va presentar el seu espectacle “Zapping”. Un recorregut per la seva carrera des d'A Margalida fins als temes que va compondre en els darrers set anys.

“L'últim recital de Joan Isaac a Girona va tenir lloc el 7 de juny del 1984, ara farà vuit anys, i va ser enregistrat per a un programa especial per a TV3. El cantant d'Esplugues de Llobregat va decidir deixar de cantar regularment el 1985, però va tomar als escenaris l'any passat amb dos concerts al Jove Teatre Regina de Barcelona i un a l'Altaveu de Sant Boi de Llobregat, en els quals va presentar el muntatge que portarà avui a Girona, Zapping. …té la intenció de publicar a Blau-Discmedi un nou disc, amb el mateix títol de Zapping, abans de l'estiu.
Joan Isaac troba molt encertada la iniciativa del centre de promoció musical Ressons d'oferir espais per als cantautors en català: «Abans teníem públic, però no hi havia locals en condicions. Ara tenim bons locals i hem de recuperar el públic amb circuits com els que munta Ressons».”
Xevi Planas. “Joan Isaac presenta avui «Zappíng» a Girona, on no actua des de fa vuit anys”. Punt, El, 1992-03-12, p. 24.
 
Els músics que van acompanyar a Joan Isaac en aquests concerts van ser: Llorenç Ametller (baix), Xavier Ibáñez (teclats), Xavier Llandrich (piano) i Quim Solé (batería).


“Imaginatiu com en els vells temps, Joan Isaac es va mostrar esplèndid en els registres més íntims — a Després d'aquest cafè i Va dir que es deia temps, acompanyat només al piano acústic— i divertit en els moments menys transcendents, com a Sara, la més ben resolta, juntament amb Cançó a Isabel, de les composicions inèdites que va interpretar.”
Xevi Planas. “Obrir el calaix”. El Punt, 1992-03-14, p.17


El 23 de juliol va fer un recital a Barcelona, a la plaça de la Concòrdia.

A principis de 1995 Divuesa va posar a la venda “Temps de cançó”, una capsa amb tres compactes que recull 42 composicions interpretades per Lluís Llach, Quico Pi de la Serra, Guillermina Motta, Ovidi Montllor, La Trinca, Joan Isaac i Núria Feliu, entre d’altres.
Presència, 1995-02-05, p. 64.
“La discográfica PDI ha puesto a la venta "Edigsa: 1961-1983", un doble disco que recoge 43 canciones de otros tantos intérpretes pertenecientes a la Nova Cançó y que rescata el fondo de catálogo de la primera discográfica catalana para explicar los inicios y evolución de este movimiento musical entre 1961 y 1983.
Al acto de presentación, celebrado ayer, asistieron algunos de los cantantes cuyas canciones se incluyen entre ellos Ramón Muntaner, Salvador Escamilla, Nuria Feliu, Jaume Amella, la & batiste, Joan Isaac, Toti Soler o Maria Cinta.”
BARCELONA. (Efe.) La historia del sello Edigsa se reflejará en nuevas antologías.  La Vanguardia, 15/12/1995Joan Isaac “Amb el vostre permís”

Al mes d’abril va fer cors a la cançó “Anirem tots cap al cel” interpretada per Joan Manuel Serrat al Palau Sant Jordi com ja havia fet en la gravació discográfica.

  
 

“...És previst que en aquest moment pugin a l'escenari a fer costat a Joan Manuel Serrat 27 amics seus, entre els quals hi ha representants de diferents generacions de cantants catalans: des de la de més edat (Ramon Calduch, Josep Guardiola...) fins a la més jove (Sílvia Comes, Lídia Pujol...), passant per la dels que van debutar en la mateixa època que l'autor de Cançó de matinada (Núria Feliu, Guillermina Motta, Francesc Pi de la Serra...) i la dels que es van donar a conèixer a la dècada dels 70 (Joan Isaac, Ramon Muntaner...)”
Xevi Planas. “Serrat homenatja la Nova Cançó avui i demà al Palau Sant Jordi de Barcelona”. Punt, El, 1996-04-23, p. 21.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada