Joies italianes i altres meravelles
Joan Isaac, Luís Eduardo Aute, Joan Manuel Serrat, Roger Mas, Silvio Rodríguez, Maria del Ma Bonet, Giorgio Conte, Sílvia Comes, Eugenio Finardi, Enric Hernàez y Luis Pastor. Este proyecto ha sido elaborado a lo largo de estos dos últimos años. Se podría resumir como una declaración de amor a una música y a un país que a Joan Isaac le apasiona, Italia. Siguiendo su obsesión por la clepto-música-manía, que inició en 2004 con la publicación de ''Joies robades'', éste es un trabajo centrado casi exclusivamente en canciones italianas de amor. La canción de autor italiana es una gran desconocida en nuestro país, conla excepción de artistas como Paolo Conte o Franco Battiato, llegados demasiado tarde a nuestros oidos. Pero la música de autor italiana es mucho más que dos artistas, es una canción rica y poliédrica que ofrece un abanico de autores excepcionales.
- Joan Isaac ha escogido diez canciones de autores italianos de diferentes generaciones, desde Enzo Jannacci, Giorgio Conte, Eugenio Finardi, Dalla, De Gregori, Fossati, Tosca o Fabrizio de André a músicos jóvenes como Samuele Bersani o Vinicio Capossela. Ha sido un trabajo delicado y dificil en la adaptación de los textos al catalán con un rigor casi enfermizo para conservar el sentido y la emoción que cada canción tiene.Hay otras maravillas incluidas en el disco, canciones de amigos de Joan Isaac (Silvio, Aute, Luis Pastor,...) que siempre has sido sus referentes. Ellos mismos cantan en catalán sus canciones y de esta manera dan un soporte a la lengua y cultura catalanas.
Joan Isaac, duets a la lluna
El Grup Enderrock estrena el videoclip d'una cançó del nou disc "Joies italianes i altres meravelles"
"Piazza grande" de Lucio Dalla
A més, podem escoltar en exclusiva dues referències lunars: "La lluna i el capità", amb Maria del Mar Bonet, i "Com n'és de bella la lluna", amb Giorgio Conte.
Joan Isaac serà l'encarregat de tancar la 21a edició del Festival BarnaSants
El BarnaSants presenta la 21a edició
La cloenda serà a càrrec de JOAN ISAAC, que oferirà el seu concert "Joies italianes i altres meravelles"
Dijous 14 d'abril
Teatre Joventut (L'Hospitalet)
Venda d'entrades: http://www.tresc.cat/fitxa/concerts/53284/Joan-Isaac
JOAN ISAAC HOMENATJA LA CANÇÓ D’AUTOR ITALIANA
El CD ‘Joies italianes i altres meravelles’, amb l’ARA a partir de diumenge
ARA Barcelona 18/12/2015 00:00
El cantautor d’Esplugues de Llobregat Joan Isaac. / RUTH MARIGOT
“Aquest disc és una declaració d’amor a un país, a una manera de veure la vida”, diu Joan Isaac sobre Joies italianes i altres meravelles (Picap, 2015), el CD que es podrà aconseguir amb l’ARA des del 20 de desembre fins al 7 de gener per 11,99 euros. És també un viatge per la cançó d’autor italiana, perquè Isaac adapta al català cançons de Fabrizio de André, Lucio Dalla, Vinicio Capossela, Giorgio Conte, Ivano Fossati i Samuele Bersani, entre d’altres.
“Itàlia és el paradigma de la visió mediterrània d’Europa del sud, el desordre ordenat, el gust per l’estètica i creure’s profundament una cultura, un país, que aquí ens faria molta falta”, assegura el cantautor d’Esplugues, que ha amarat tot el disc del toc especial que hi aporten els arranjaments de Josep Traver i Conrad Setó. “Hem intentat que el color de les quinze cançons del disc fos molt mediterrani. Hi ha llaüts, acordions i el propòsit de transmetre molta llum. Ens hi hem obsessionat molt”, assegura.
En aquest “exercici cleptòman de cançons” de diferents generacions, Joan Isaac no està sol. Té còmplices de primera com Eugenio Finardi i Giorgio Conte, que a més a més hi col·laboren cantant en català les adaptacions de les seves composicions, en aquests casos Faula i Que n’és de bella la lluna. “Quan un disc està cantat en català estàs defensant una postura, una llengua, una cultura. I per això convido els cantants no catalanoparlants a implicar-se en la nostra cultura. Tant a l’Eugenio Finardi com el Giorgio Conte els va encantar la proposta, perquè coneixen la nostra cultura i la nostra llengua”, explica.
Roger Mas, Serrat i Aute
En aquesta reivindicació de la poètica italiana de l’amor i la resistència, Isaac també ha convidat amics com Roger Mas, Maria del Mar Bonet i Enric Hernàez, que posen veu a les paraules de cantautors com Fabrizio de André i Francesco de Gregori. Precisament la col·laboració de Roger Mas a Via del campo corrobora un cop més la connexió italiana del cantautor de Solsona. “És que el Roger és molt italià, i per a ell Fabrizio de André és tot una referència. A més, tots dos tenen una tessitura vocal molt semblant”, diu Joan Isaac.
El disc es titula Joies italianes i altres meravelles perquè, a més de reivindicar el cançoner italià, inclou col·laboracions de Joan Manuel Serrat, Silvio Rodríguez, Luis Pastor i Luis Eduardo Aute, que canten en català adaptacions de composicions que originalment eren en castellà. “És un acte de solidaritat molt important”, diu Isaac. Especialment significatius són els casos de Silvio Rodríguez i Luis Pastor, que canten amb ell Petita serenata diürna i Sóc, respectivament.
Bona part dels col·laboradors del disc també acompanyaran Joan Isaac en el concert de cloenda del festival BarnaSants, el 14 d’abril al Teatre Joventut de l’Hospitalet de Llobregat.
A partir del diumenge 20 de desembre només amb el Diari ARA
El CD "Joies italianes i altres meravelles", de Joan Isaac , es podrà aconseguir amb el Diari Ara del 20 de desembre al 7 de gener per 11,95€
Joan Isaac: una nova tongada de petites joies italianes i altres meravelles.
Del Bloc de Joan Josep Isern.Totxanes, totxos i maons
Un recorregut musical per la vella Itàlia, amb col·laboracions de luxe com Joan Manuel Serrat, Maria del Mar Bonet, Silvio Rodríguez, Luis Eduardo Aute, Sílvia Comes, Luis Pastor, Enric Hernàez, Roger Mas i els italians Giorgio Conte i Eugenio Finardi.
Ostres, quin disc més deliciós que acaba de publicar Joan Isaac!
L’ha titulat “Joies italianes i altres meravelles” i, realment, us asseguro que el nom no és gens exagerat i que fa justícia al que conté: una pila de sorpreses d’allò més agradables.
Ja fa temps que en aquestes Totxanes vaig fent atenció a Joan Isaac cada vegada que treu un disc nou. Em remeto a l’apunt més recent (aquest) i us recomano que hi entreu perquè en el text –escrit després de la publicació, fa tres anys, del doble CD “Piano, piano”– hi trobareu enllaços a comentaris meus a propòsit de discos publicats anteriorment.
Dir que Joan Isaac és l’home que coneix més a fons la música que es fa a la península italiana és una afirmació que es remunta a molts anys enrere i que es confirma a cada nou disc que publica. Jo hi afegiria, però, que la textura de la seva veu i el seu instint melòdic fan d’Isaac el més “italià” dels nostres cantautors. Un qualificatiu que, no cal dir-ho, és elogiós i que estic segur que a ell li plaurà molt.
El ventall d’aquestes “Joies italianes i altres meravelles” que ara ens presenta enllaça directament amb aquelles extraordinàries “Joies robades” que va editar el 2002 i amb “Auteclàssic” del 2009 en el sentit que són discos confegits a base de cançons alienes cantades a duet amb el seu autor i en català. Ho torno a dir: amb el seu autor i en català.
A “Joies robades” eren Luís Eduardo Aute, Roberto Vecchioni, Mauro Pagani, Silvio Rodríguez o Alejandro Filio, els qui passaven per l’experiència. I “Auteclàssic” va ser, com el seu nom ja dóna a entendre, un disc dedicat íntegrament al cantant madrileny-filipí-català amb qui Joan Isaac feia duet en mitja dotzena de cançons. I ara, en el disc que acaba de sortir, la llista continua amb noms com Giorgio Conte, Eugenio Finardi, Luís Pastor i, novament, Aute i Silvio Rodríguez, a part d’una bona selecció de veus d’aquí com Serrat, Maria del Mar Bonet, Enric Hernàez, Roger Mas o Sílvia Comes.
Dues coses, doncs, de les que Isaac pot presumir: té molt bon gust i molt bones amistats.
Estic segur que cada oient que s’endinsi en aquestes “Joies italianes i altres meravelles” quedarà enganxat en les tres o quatre cançons que s’adiguin més amb la seva sensibilitat. Per si a algú li pot servir d’orientació diré que la meva tria es decanta principalment per un quartet d’alta volada: “Que n’és de bella la lluna”, cantada a duet amb Giorgio Conte, “Plaça Gran” del gran Lucio Dalla, “Via del campo”, de Fabrizio de André amb la veu de Roger Mas, i “La lluna i el capità”, de Tosca amb la veu de Maria del Mar Bonet.
I deixo a part una de les millors –i més “italianes”– cançons que ha escrit mai Joan Isaac. Em refereixo a “Cala la nit a San Remo” que, si no m’erro, va incloure per primera vegada en un disc el 2006 a “De profundis”, va repetir després a “Piano, piano” i ara torna a aparèixer plena de força en el disc que estic comentant.
Dues coses més i acabo: la primera és que, dissortadament, el fet que el disc hagi aparegut quan falta una setmana i mitja perquè l’any 2015 s’acabi farà que “Joies italianes i altres meravelles” tingui dificultats per aparèixer en els resums anuals dels diaris i les revistes del ram com el que em sembla que és: un dels discos catalans més importants de l’any. Els veterans d’aquestes Totxanes saben que cada dia 1 de gener publico la llista de discos catalans de l’any vençut que m’han agradat més (vegeu aquí la de 2014). Aquest any no serà cap excepció i ja us avanço que en aquesta llista de preferències meves Joan Isaac hi serà ben present.
La segona cosa que vull fer és una referència al disseny gràfic de la carpeta que acompanya el disc. L’autor és Daniel Sesé, el mateix que va fer “Piano, piano”, i em sembla un encert. Per raons objectives –ja m’ho sabreu dir quan el tingueu a les mans–, però també per raons subjectives ja que el motiu central de la coberta del disc és una preciosa moto Vespa de color vermell que sembla cosina germana de la que tragino pels carrers de Barcelona des de fa tretze anys i quasi vuitanta mil quilòmetres.
Aquí la teniu. Fa goig, eh?
Aquestes festes, emporta't el nou CD de Joan Isaac, "Joies italianes i altres meravelles".
Un recorregut musical per la vella Itàlia, amb col·laboracions de luxe com Joan Manuel Serrat, Maria del Mar Bonet, Silvio Rodríguez, Luis Eduardo Aute, Sílvia Comes, Luis Pastor, Enric Hernàez, Roger Mas i els italians Giorgio Conte i Eugenio Finardi.
Amb un excel·lent disseny gràfic fet per Daniel Sesé.
Joan Isaac presenta el seu últim disc, "Joies italianes i altres meravelles" al programa La vida de Catalunya Ràdio
Catalunya Exprés Magazine - Joan Isaac ens presenta el seu nou disc 'Joies italianes i altres meravelles'
09 gen. 2016
Conversem amb Joan Isaac sobre el seu nou disc "Joies italianes i altres meravelles" que inclou col.laboracions de luxe.
JOAN ISAAC, UN LLADRE DE JOIES REINCIDENT
L’any 2002, Joan Isaac va fer un parèntesi en la seva carrera de lletrista i compositor per posar-se, com a intèrpret, al servei d’altres creadors, i ens va oferir, amb Joies robades, un recull de cançons d’autors com Jacques Brel, Chico Buarque, Pedro Guerra i un llarg etcètera que va tenir una molt bona acollida. Set anys més tard va reincidir amb Auteclàssic, un àlbum dedicat a adaptacions al català de temes de Luis Eduardo Aute, en el qual també va col·laborar el mateix autor. I com que el dos demana el tres, ara apareix, publicat per Picap, Joies italianes i altres meravelles, un àlbum –il·lustrat per Daniel Sesé- per al qual en Joan s’ha envoltat de cantants amics que comparteixen amb ell la interpretació d’un grapat de peces de qualitat indiscutible, arranjades per Conrad Setó, Francesc Burrull, Eros Cristiani i Josep Traver amb talent i amb una instrumentació limitada però exquisida. Recordo que en Conrad sovint em deia: “De vegades, menys és més”.
És prou sabut que Joan Isaac és el cantant català més proper a la cançó italiana, una cançó que a Catalunya va arribar amb força fins a la dècada dels seixanta –artistes com Renato Carosone, Domenico Modugno, Mina, Rita Pavone, Jimmy Fontana i molts d’altres sonaven amb freqüència per la ràdio- però que després, com ha passat amb la cançó francesa, ha estat ignorada gairebé del tot pels mitjans de comunicació. A causa d’aquest ostracisme, autors i intèrprets tan notables com Roberto Vecchioni, Gianmaria Testa, Francesco Guccini, Angelo Branduardi i tants d’altres són il·lustres desconeguts a casa nostra, mentre que els temes de monstres com Lucio Dalla, Franco Battiato i Paolo Conte han arribat amb comptagotes, i només a aquells que podríem anomenar els happy few. Per això cal agrair a en Joan que posi al nostre abast algunes cançons italianes bellíssimes –tot i que, com el títol de l’àlbum fa evident, també n’hi ha d’altres procedències- que ha sabut fer seves amb respecte i, alhora, sense mimetismes estèrils.
L’àlbum comença amb “Ferragosto”, de Samuele Bersani i Sergio Cammeriere, una bella combinació de records d‘infantesa i d’exaltació del poder de la fantasia com a transformadora de la realitat. Fem després un salt al Brasil, en companyia de la meravellosa veu de Sílvia Comes, per reivindicar, amb “Gent senzilla” –de Vinicius de Moraes, Chico Buarque i Garoto- les existències anònimes i dignes de tanta gent que el poder ignora o utilitza. Tornem a Itàlia, per sentir “Que n’és de bella, la lluna”, una exaltació del somni, l’amor i la bellesa, interpretada a duo amb el seu autor, Giorgio Conte, excel·lent autor que, malauradament, sempre ha restat massa a l’ombra del seu molt més conegut germà Paolo. Tot seguit, Luis Eduardo Aute canta amb en Joan una versió en català de la força recent “Atenes en flames”, una denúncia d’aquest “Occident narcís i insolent / que a trossos es trenca”, i en Joan reprèn en solitari la seva “Cala la notte a San Remo”, cançó damunt la qual pengen els records de les vetllades del Premi Tenco i el fantasma estimat i inoblidable de Fabrizio de André.
La cançó següent és una de les més populars de la primera època de Lucio Dalla: “Piazza grande”, una esplèndida melodia –que pren una enorme volada gràcies als diversos canvis de tonalitat- que embolcalla la història d’un sense sostre feliç de la seva condició, que voldria “morir (..) voltat de gats sense cap amo ni senyor.” I després de Dalla, arriba el torn d’un altre gran artista desaparegut abans d’hora, l’abans esmentat Fabrizio de André, amb una versió –compartida amb Roger Mas- de “Via del campo”, visió tendra d’una jove prostituta on se’ns diu com a conclusió: “Dels diamants no creix ni un bri d’herba, / però dels fems sempre neixen flors.”
Passem llavors una estona a Cuba en companyia de Silvio Rodríguez per sentir la “Petita serenata diürna”, del veterà membre de la la no tan nova “Nueva trova”, i Maria del Mar Bonet s’afegeix a la festa per col·laborar en “La lluna i el capità” (d’Enrico de Angelis, Tosca i L. Fiori), una preciosa cançó d’amor plena de matisos i vestida amb colors suaus i delicats. Arriba tot seguit Eugenio Finardi, per intervenir en el seu tema “Faula”, una cançó de bressol que combina la tendresa amb una fina ironia, i en Joan resta novament sol per acostar-nos el tema de Vinicio Capossela “Modí”, una cançó que podríem resumir com “la presència d’una absència”.
Francesco de Gregori –que va compartir amb Lucio Dalla, un any abans de la seva mort, l’espectacle Work in progress, que vaig tenir la sort de veure al teatre Leman de Ginebra- és un dels cantants italians en actiu més coneguts i estimats al seu país. En Joan, juntament amb Enric Hernàez, interpreta la seva cançó “Mira, jo no sóc aquell”, una visió desenganyada de la celebritat, i una meditació punyent sobre la pròpia individualitat i sobre la situació de l’artista en el món que l’envolta. L’extremeny arrelat a Madrid Luis Pastor interpreta després amb Joan Isaac el seu tema “Sóc”, una esplèndida cançó sobre la construcció del “jo” a partir de les capes successives de vivències que ens afaiçonen i ens transformen. Joan Manuel Serrat –potser recordant aquell “El sur también existe” que va cantar fa anys amb paraules de Mario Benedetti- intervé en “Torno al sud”, de Pino Solanas, amb música de l’enorme Astor Piazzolla. I l’àlbum es clou amb la cançó d’Ivano Fossatti “D’amor no en parlem mai més”, un tema senzill i púdic sobre el pas del temps per damunt de les vides i dels sentiments.
El temps també ha passat mentre durava aquest viatge constel·lat de joies i meravelles. I, en baixar del tren, ens queda el cor esquitxat de bellesa i el desig de refer ben aviat el camí de la mà d’aquest farmacèutic d’Esplugues que, si ha sabut fer-nos estimar aquestes cançons i els seus creadors, és perquè ell mateix els estima i els comprèn profundament.
Enderrock TV - Joan Isaac - "Ferragosto"
Joan Isaac i la lluminositat d'Itàlia
Cultura
CANÇÓ
guillem vidal
Joan Isaac i la lluminositat d'Itàlia
El cantautor adapta Lucio Dalla i Fabrizio de André, entre d'altres, en un disc amb convidats com Serrat, Silvio Rodríguez, Aute i Roger Mas
Joan Isaac, aquesta setmana a Barcelona. Foto: JOSEP LOSADA |
Tot i que ben poca gent a Catalunya ha reivindicat amb tanta insistència la cançó d'autor italiana com Joan Isaac (Esplugues de Llobregat, 1953), l'autor d'A Margalida considerava que, als italians, feia temps que els “devia” un disc. El deute, finalment, se salda amb Joies italianes i altres meravelles, disc en què alterna adaptacions d'autors no gaire obvis (Enzo Janacci, Giorgio Conte, Eugenio Finardi, Lucio Dalla, Francesco de Gregori, Ivano Fossati, Tosca, Fabrizio de André, Samuele Bersani i Vinicio Capossela) amb cançons dels seus amics Luis Eduardo Aute, Silvio Rodriguez i Luis Pastor.
“La cançó italiana ens és molt desconeguda”
“Ens queda, Itàlia, a poc més de 800 quilòmetres, però la seva música ens continua sent absolutament desconeguda”, lamenta Isaac, que dedica el disc al seu amic Sergio Sacchi del Club Tenco de Sanremo, icona italiana de la cançó. “La meva generació tenia més aviat tendència a moure's per París, atrets per Jacques Brel, Georges Brassens i companyia, o Amsterdam, perseguint somnis de llibertat. Però també és cert que els italians, que com els francesos estimen molt les seves històries, han jugat sempre molt més a casa que a fora. Acostumen –com es va poder veure amb Fabrizio de André, que mai no va actuar a l'Estat espanyol– a cantar més pel centre d'Europa. I aquí, a banda de [Franco] Battiato i [Paolo] Conte, que van aterrar tard i, en el cas de Conte, una mica de rebot, no hi ha arribat ningú.”
Isaac, però, més que quedar-se a casa esperant-los amb els braços plegats, va començar a viatjar a Itàlia de manera habitual a final dels anys setanta. “Hi vaig trobar una manera de viure que em va impressionar. En contraposició amb França, amb una cançó més existencialista i amb fortes arrels literàries, a Itàlia, un país desordenadament ordenat, vaig trobar-hi una societat lluminosa que naturalment es reflectia en les cançons dels seus autors. La bellesa, l'anarquia, l'art... hi eren pertot arreu, i autors com Dalla, De Gregori i, sobretot De André, que em va deixar impactat, em van fer conèixer una altra manera d'entendre la música d'autor.”
A Joies italianes i altres meravelles, però, Isaac no únicament homenatja els autors de la seva descoberta sinó que posa a veu a musics més joves com Bersani o Capossela. “He fet un esforç per descriure tot el ventall de la cançó italiana, ja que aquesta no ha tingut bons i mals moments. Sempre ha estat en un bon moment! Lluita amb els mateixos problemes que la cançó d'aquí –la invasió anglosaxona, principalment–, però quan et fixes en els músics de més èxit a Itàlia t'adones que la majoria són cantautors.”
Esforçant-s'hi, a l'hora de tractar-les, en projectar la “llum i claredat” que demanen aquestes cançons, Isaac només es va trobar amb la negativa de Battiato a l'hora de tirar endavant el repertori. “Teníem feta L'animale, amb en Roger Mas, però la seva editora ens va fer saber que Battiato només permet versions en italià de les seves cançons. Una putada.”
I el disc, tot i el caràcter internacional dels músics convidats, havia de ser íntegrament en català. “Són col·laboracions que, tal com tenim la cultura del país, no s'haurien de menystenir. Escoltar Silvio Rodríguez cantar en català no és gens normal i veure fer-ho a l'Aute tampoc ho acaba de ser del tot”, reivindica Isaac, que també es fa acompanyar de Joan Manuel Serrat, Maria del Mar Bonet, Sílvia Comes, Enric Hernàez, Eugenio Finardi, Roger Mas (que, després del fiasco amb Battiato, va acabar posant veu a Via del Campo, del seu admirat Fabrizio de André) i Giorgio Conte. “El seu germà [Paolo] s'ha endut la fama, però sovint oblidem que el Giorgio és extraordinari. I que les primeres grans cançons que cantava en Paolo eren d'ell.”
Joan Isaac, allunyat de tota activitat musical des de mitjan anys vuitanta fins a final dels anys noranta, transmet entusiasme i admet viure, molt possiblement, el període més prolífic de la seva carretera. “Tinc 62 anys i crec haver arribat a un punt de la meva carrera en què m'adono que algun dia tot plegat s'acabarà. I és la por de deixar de fer allò que tant m'apassiona, la música, el que em porta a ser tant prolífic”. Isaac presentarà Joies italianes i altres meravelles el 14 d'abril, al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat, cita instigada pel Festival Barnasants.
JOIES ITALIANES I ALTRES MERAVELLES
Joan Isaac
Discogràfica: Picap
http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/932134-joan-isaac-i-la-lluminositat-ditalia.htm
Joan Isaac fa caliu en l´estrena del nou Club de la Cançó
Es manté l'esperit. Joan Isaac va presentar dijous a la Sala Petita del Kursaal Piano, piano..., un es-pectacle en el qual fa un repàs anto-lògic de tota la seva carrera, tot i que també va afegir alguna cançó inèdita i també del seu darrer disc, Joies italianes i altres meravelles. La seva actuació, acompanyat pels pianistes Francesc Burrull, Enric Colomer i Conrad Setó, va encetar "amb caliu" la nova etapa que El Club de la Cançó tira endavant amb el Kursaal.
http://www.regio7.cat/cultures/2016/02/06/joan-isaac-caliu-lestrena-del/347775.html
http://www.regio7.cat/cultures/2016/02/06/joan-isaac-caliu-lestrena-del/347775.html
Josep Mª Oliva de 'El Club de la Cançó' va fer la presentació del concert |
Joan Isaac canta «A Margalida» en el retorn del Club de la Cançó acompanyat al piano per Enric Colomer i el mestre Francesc Burrull, i a l'acordió per Conrad Setó.
Joan Isaac, convidat de luxe al concert de Luis Pastor
Joan Isaac va ser el convidat de luxe al concert de Luis Pastor amb qui va interpretar "Sóc" acompanyat a les veus per Lourdes Guerra. Aquesta cançó està inclosa dins del disc "Joies italianes i altres meravelles" que es presentarà el proper 14 d'abril.
Inauguració del monument a Salvador Puig Antich
Quaranta-dos anys després de la seva execució, Barcelona ha inaugurat avui a les onze del matí un monument a la figura de Salvador Puig Antich (30 de maig de 1948-2 de març de 1974). És obra de l’arquitecte Nicolás Aparicio i l’artista Gerard Quartero i vol ser un homenatge de Barcelona a qui va ser l’últim català executat pel règim de Francisco Franco. El monument, una al·legoria de la llibertat en forma de passarel·la metàl·lica convertida en balcó sobre la ciutat, és erigit a la plaça que porta el seu nom, a la part alta del barri de Roquetes del districte de Nou Barris, i que també s’ha renovat.
A la inauguració del monument, impulsat durant el mandat del batlle Xavier Trias arran d’una iniciativa presentada pel regidor d’ERC Jordi Portabella en ocasió del 40è aniversari de l’execució, hi ha parlat Montserrat Puig Antich, que ha assegurat que no abandonaria la lluita per a reobrir el cas del seu germà. També s’han adreçat als assistents la batllessa de Barcelona Ada Colau, que ha dit que ‘la ciutat té moltes memòries que han volgut ésser esborrades i la gent no ho ha permès’, i la presidenta del parlament Carme Forcadell, que s’ha compromès a ‘no tancar els ulls davant les injustícies històriques’. Totes s’han conjurat per continuar treballant per ‘reparar la injustícia’ del judici que va condemnar a mort Salvador Puig Antich, i han lamentat que cap govern espanyol no hagi estat capaç encara de revisar-lo ni d’anul·lar-lo.
Joan Isaac, per la seva banda, ha cantat en record del jove llibertari executat fa quatre dècades.
Joan Isaac presenta "Joies italianes i altres meravelles" el proper 14 d'abril
Joan Isaac presenta el disc Joies italianes i altres meravelles (Picap, 2015), on reinterpreta un reguitzell de temes d’autors italians consagrats (Enzo Jannacci, Giorgio Conte, Eugenio Finardi, Dalla, De Gregori, Fossato, Tosca o Fabrizio André), a més de veus joves (Samuele Bersani o Vinicio Capossela). Les altres meravelles són peces d’amics (Silvio Rodríguez, Luis Eduardo Aute, Luis Pastor), que Joan Isaac confessa que hauria volgut escriure ell mateix i que ara interpreta. El colofó són els duets amb què ha gravat el disc, en companyia de Joan Manuel Serrat, Maria del Mar Bonet, Roger Mas, Giorgo Conte o Enric Hernàez, entre altres. Tots ells, presencial o audiovisualment, seran presents en la cloenda del BarnaSants 2016.
Data: Dijous 14 d'abril de 2016
Lloc: Teatre Joventut
C. Joventut 10 (L'Hospitalet de Llobregat)
Hora: 20:30
Preu: 18 €
Venda d'entrades: https://www.ticketea.com/entradas-concierto-joan-isaac-teatre-joventut/
El poeta y cantautor catalán Joan Isaac ofrecerá tres conciertos en Ecuador
El poeta y cantautor catalán Joan Isaac ofrecerá tres conciertos en Ecuador
Lunes, 21/03/2016 - 02:24:25 PM
El cantautor catalán se presentará en Guayaquil, Cuenca y Quito entre marzo y abril. Foto: www.joanisaac.cat
Lunes, 21/03/2016 - 02:24:25 PM
El cantautor catalán se presentará en Guayaquil, Cuenca y Quito entre marzo y abril. Foto: www.joanisaac.cat
http://www.wherevent.com/detail/Casal-Catala-de-Gira-del-cantautor-Joan-Isaac-en-el-Ecuador
Dijous 31 de març
Puntos de Venta de Entradas
- El Surtido en Antonio Borrero 8-68 y Simón Bolívar
- Teatro Sucre en Calle Sucre y Luis Cordero (esquina)
- Café Austria en Hermano Miguel y Bolívar (esquina)
- Café San Sebas en Mariscal Sucre 1-94 (parque San Sebastián)
https://www.instagram.com/casalcatalagye/
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152485313226340.1073741876.724521339&type=3
Joan Isaac, quien es una de las mejores voces catalanas y defensor de la canción de autor, imprime a sus composiciones una extraordinaria belleza y sensibilidad. En ellas se habla del amor, del desamor, de la vida, reflejando y denunciando, a la vez, la incomunicación y la soledad de las personas.
"Esta presentación tiene como objetivo promover la cultura catalana como forma de fomentar la interculturalidad de los pueblos", dijo Monserrath Piedra, coordinadora del concierto.
En su libro Joan Isaac: Bandera negra, su colega Joan Manuel Serrat habla de la grandeza de este músico español. Dicha publicación se la puede conseguir en Amazon.
Las puertas del teatro para la presentación musical se abrirán desde las 19:30. El show tiene una duración de hora y media.
Entradas
Las entradas para el concierto están a la venta en las boleterías del Teatro Sucre, El Surtido, Café Austria y Café San Sebas. Tienen un valor de 10 dólares. (MMM) (E)
Lunes, 21/03/2016 - 02:24:25 PM
El cantautor catalán se presentará en Guayaquil, Cuenca y Quito entre marzo y abril. Foto: www.joanisaac.cat
Quito, 21 mar (Andes).- El gran cantautor y poeta catalán Joan Isaac realizará una gira por el Ecuador con un repertorio en el que presentará una antología de canciones que van desde el inicio de su carrera hasta las intimistas canciones de sus últimos discos.
Isaac llegará al país andino acompañado por el pianista Antoni Olaf Sabater, quien participó en su último disco, ‘Piano, piano’, un trabajo sumamente íntimo hecho solo a piano y voz. Asimismo, lo acompañarán algunos cantautores ecuatorianos.
Durante su estadía en Ecuador, el autor también realizará presentaciones del libro “Joan Isaac Bandera negra en el cor” escrito por su amigo Luis García Gil. Se trata de un riguroso análisis de la obra y del espíritu artístico de Isaac quien decidió cantar en catalán, una lengua fronteriza y siempre amenazada.
García retrata el pequeño universo del artista en su propio contexto cultural, siempre con la emoción por bandera. Este trabajo consta con un prólogo del cantautor español Joan Manuel Serrat.
El primer concierto del catalán será en Guayaquil, el martes 29 de marzo, en el Café Concert; luego se presentará en el teatro Sucre de Cuenca, el jueves 31 de marzo; y terminará su gira en Quito, con la presentación del libro en la Asociación Humboldt el martes 5 de abril, y el concierto en el auditorio del centro cultural de la Universidad Católica, el miércoles 6 de abril.
Si bien la obra de Joan Isaac es exclusivamente en catalán cabe destacar su especial relación con Sudamérica que lo llevo a tener colaboraciones con los grandes cantautores como Silvio Rodríguez y Pablo Milanés y su estrecha relación con otros cantautores españoles como Luis Eduardo Aute, Juan Manuel Serrar y Joaquín Sabina.
dvm/gc
La información y el contenido multimedia, publicados por la Agencia de Noticias Andes, son de carácter público, libre y gratuito. Pueden ser reproducidos con la obligatoriedad de citar la fuente.
JOAN ISAAC, GIRA PER EQUADOR
AGENDA D’ACTES AMB EL CASAL CATALÀ DE JOAN ISAAC A QUITO
Dissabte 2 d’abril
13.30 Fc Barcelona – Real Madrid
17: 00 Conversatori a la Librería Rayuela
Dimarts 5 d’abril
19:30 Presentació del llibre “Bandera negra al cor” a l’ Asociación Humboldt
Dimecres 6 d’abril
19:00 Concert a l’auditori del Centro Cultural de la Universidad Católica amb la participació del cantautor equatorià Fabián Jarrín
AGENDA DE ACTOS CON EL CASAL CATALÀ DE JOAN ISAAC EN QUITO
Sábado 2 de abril
13.30 Fc Barcelona – Real Madrid
17: 00 Conversatorio en la Librería Rayuela
Martes 5 de abril
19:30 Presentación del libro “Bandera negra en el corazón” en la Asociación Humboldt
Miércoles 6 de abril
19:00 Concierto en el auditorio del Centro Cultural de la Universidad Católica con la participación del cantautor ecuatoriano Fabián Jarrín
Dissabte 2 d’abril
13.30 Fc Barcelona – Real Madrid
17: 00 Conversatori a la Librería Rayuela
Dimarts 5 d’abril
19:30 Presentació del llibre “Bandera negra al cor” a l’ Asociación Humboldt
Dimecres 6 d’abril
19:00 Concert a l’auditori del Centro Cultural de la Universidad Católica amb la participació del cantautor equatorià Fabián Jarrín
AGENDA DE ACTOS CON EL CASAL CATALÀ DE JOAN ISAAC EN QUITO
Sábado 2 de abril
13.30 Fc Barcelona – Real Madrid
17: 00 Conversatorio en la Librería Rayuela
Martes 5 de abril
19:30 Presentación del libro “Bandera negra en el corazón” en la Asociación Humboldt
Miércoles 6 de abril
19:00 Concierto en el auditorio del Centro Cultural de la Universidad Católica con la participación del cantautor ecuatoriano Fabián Jarrín
CONCIERTO JOAN ISAAC EN QUITO/ MIÉRCOLES 6 DE ABRIL 19H00
COMPRA POR TRANSFERENCIA BANCARIA:
Hasta el 4 de abril puede realizar una transferencia bancaria a la cuenta del Casal Català de Quito (cuenta corriente del Banco Internacional # 070008459-1, Ruc del Casal : 1791709160001) y notificarnos la compra al mail casalquito@gmail.com con su nombre completo y n° de cédula . El día del concierto deberán traer el comprobante de la transferencia.
PUNTOS DE VENTA:
LA ESTACIÓN: Joaquín Pinto E7-38 y Reina Victoria, sector Mariscal (mar-sab, 6pm-2 am)
LIBRERÍA RAYUELA: Germán Alemán E12-62 y Juan Ramírez, sector El Batán (lun-sab: 10 am-7pm)
CASAL CATALÀ DE QUITO: De las Higueras E 14-225 y de las Bugambillas, sector Monteserrín (lun-vie, 3 pm-6pm)
CENTRO CULTURAL DE LA UNIVERSIDAD CATÓLICA: Av. 12 de Octubre y Roca (Desde el 28 de marzo; lun-vie, 10-12 am/4-6 pm)
NO SE LO PIERDAN.
http://www.casalquito.com/node/420
https://www.facebook.com/events/942074459233813/
21 de març de 2016
El poeta y cantautor catalán Joan Isaac ofrecerá tres conciertos en Ecuador
El poeta y cantautor catalán Joan Isaac ofrecerá tres conciertos en EcuadorLunes, 21/03/2016 - 02:24:25 PM
El cantautor catalán se presentará en Guayaquil, Cuenca y Quito entre marzo y abril. Foto: www.joanisaac.cat
Quito, 21 mar (Andes).- El gran cantautor y poeta catalán Joan Isaac realizará una gira por el Ecuador con un repertorio en el que presentará una antología de canciones que van desde el inicio de su carrera hasta las intimistas canciones de sus últimos discos.
Isaac llegará al país andino acompañado por el pianista Antoni Olaf Sabater, quien participó en su último disco, ‘Piano, piano’, un trabajo sumamente íntimo hecho solo a piano y voz. Asimismo, lo acompañarán algunos cantautores ecuatorianos.
Durante su estadía en Ecuador, el autor también realizará presentaciones del libro “Joan Isaac Bandera negra en el cor” escrito por su amigo Luis García Gil. Se trata de un riguroso análisis de la obra y del espíritu artístico de Isaac quien decidió cantar en catalán, una lengua fronteriza y siempre amenazada.
García retrata el pequeño universo del artista en su propio contexto cultural, siempre con la emoción por bandera. Este trabajo consta con un prólogo del cantautor español Joan Manuel Serrat.
El primer concierto del catalán será en Guayaquil, el martes 29 de marzo, en el Café Concert; luego se presentará en el teatro Sucre de Cuenca, el jueves 31 de marzo; y terminará su gira en Quito, con la presentación del libro en la Asociación Humboldt el martes 5 de abril, y el concierto en el auditorio del centro cultural de la Universidad Católica, el miércoles 6 de abril.
Si bien la obra de Joan Isaac es exclusivamente en catalán cabe destacar su especial relación con Sudamérica que lo llevo a tener colaboraciones con los grandes cantautores como Silvio Rodríguez y Pablo Milanés y su estrecha relación con otros cantautores españoles como Luis Eduardo Aute, Juan Manuel Serrar y Joaquín Sabina.
dvm/gc
La información y el contenido multimedia, publicados por la Agencia de Noticias Andes, son de carácter público, libre y gratuito. Pueden ser reproducidos con la obligatoriedad de citar la fuente.
Isaac llegará al país andino acompañado por el pianista Antoni Olaf Sabater, quien participó en su último disco, ‘Piano, piano’, un trabajo sumamente íntimo hecho solo a piano y voz. Asimismo, lo acompañarán algunos cantautores ecuatorianos.
Durante su estadía en Ecuador, el autor también realizará presentaciones del libro “Joan Isaac Bandera negra en el cor” escrito por su amigo Luis García Gil. Se trata de un riguroso análisis de la obra y del espíritu artístico de Isaac quien decidió cantar en catalán, una lengua fronteriza y siempre amenazada.
García retrata el pequeño universo del artista en su propio contexto cultural, siempre con la emoción por bandera. Este trabajo consta con un prólogo del cantautor español Joan Manuel Serrat.
El primer concierto del catalán será en Guayaquil, el martes 29 de marzo, en el Café Concert; luego se presentará en el teatro Sucre de Cuenca, el jueves 31 de marzo; y terminará su gira en Quito, con la presentación del libro en la Asociación Humboldt el martes 5 de abril, y el concierto en el auditorio del centro cultural de la Universidad Católica, el miércoles 6 de abril.
Si bien la obra de Joan Isaac es exclusivamente en catalán cabe destacar su especial relación con Sudamérica que lo llevo a tener colaboraciones con los grandes cantautores como Silvio Rodríguez y Pablo Milanés y su estrecha relación con otros cantautores españoles como Luis Eduardo Aute, Juan Manuel Serrar y Joaquín Sabina.
dvm/gc
La información y el contenido multimedia, publicados por la Agencia de Noticias Andes, son de carácter público, libre y gratuito. Pueden ser reproducidos con la obligatoriedad de citar la fuente.
http://www.andes.info.ec/es/noticias/poeta-cantautor-catalan-joan-isaac-ofrecera-tres-conciertos-ecuador.html
2 de març de 2016
Joan Isaac, viatja a Equador per fer tres concerts a les ciutats de Guayaquil, Cuenca i Quito acompanyat per Antoni-Olaf Sabater al piano. També es presentarà el llibre de Luis García Gil " Joan Isaac , bandera negra al cor" amb la presència de Fabian Jarrin ( cantautor equatorià), Ramiro Diez (escriptor i periodista) i Lucrecia Maldonado (escriptora).Event in Quito
Organized by : Casal Catala de Quito
Activities Quito / Description
Joan Isaac es, sin duda, una de las voces más significativas de la canción catalana. Tanto sus textos, verdaderos poemas magistralmente escritos, como las músicas que los conforman son excelentes partituras llenas de emotiva inspiración e indudable personalidad. Además, y sobre todo, es un ser humano sensible, generoso y solidario que durante muchos años me ha regalado su inquebrantable Amistad
Luis Eduardo Aute
Sirvan estas líneas para dejar constancia por escrito del respeto y admiración al colega, y a pesar de ello, buen amigo con quien comparto viejas fidelidades y al que me une una manera de entender este oficio de escribir canciones y cantarlas. Dentro del panorama de la canción, Joan Isaac es una voz que corta el pan del silencio con cuchillo cotidiano y un representante emblemático de la canción sin fronteras.
Joan Manuel Serrat
GIRA DEL GRAN CANTAUTOR CATALÁN JOAN ISAAC EN EL ECUADOR
El cantautor se presentará en las 3 principales ciudades del país desde fines de marzo a inicios de abril.
Joan Isaac vendrá acompañado por el pianista Antoni Olaf Sabater, quien participó en el último disco, “Piano, piano”. El repertorio consistirá en una antología de canciones que van desde el inicio de su carrera, con himnos antifranquistas como la canción Margalida, hasta las intimistas canciones de los últimos discos. Además, en la gira tendrán lugar presentaciones de su libro “Bandera negra en el corazón”, con prólogo de Joan Manuel Serrat.
Si bien la obra de Joan Isaac es casi exclusivamente en catalán, cabe destacar su especial relación con Sudamérica , que dio lugar a múltiples colaboraciones con los grandes cantautores de nuestro continente (Sílvio Rodríguez, Pablo Milanés, etc) Su gira por el país también incluirá la colaboración con cantautores ecuatorianos.
La gira ha sido organizada por los casals catalans de Quito, Guayaquil y Cuenca, y entre sus auspiciantes se encuentran la Generalitat de Cataluña, el Instituto Ramon Llull de proyección exterior de la cultura catalana, Radio Sucesos, Radio La Vida.
El primer concierto tendrá lugar en Guayaquil, el martes 29 de marzo; posteriormente se presentará en el teatro Sucre de Cuenca, el jueves 31 de marzo; para terminar con los actos en Quito, que incluyen la presentación del libro en la Asociación Humboldt el martes 5 de abril, y el concierto en el auditorio del centro cultural de la Universidad Católica el miércoles 6 de abril. El valor de las adhesiones a los conciertos será de 10 usd en Quito y Cuenca, mientras que en Guayaquil será de 20 usd.
Para más informaciones en Quito (puntos de venta, entrevistas, etc) pueden ponerse en contacto con nosotros a través del mail casalquito@gmail.com o en los teléfonos (6001082 –de 15:00 a 18:00-, 0989866406 para tickets; 0998524629 para medios )
http://www.wherevent.com/detail/Casal-Catala-de-Gira-del-cantautor-Joan-Isaac-en-el-Ecuador
Continua la gira de Joan Isaac per Equador
Dijous 31 de març
Teatro Sucre de Cuenca
Puntos de Venta de Entradas- El Surtido en Antonio Borrero 8-68 y Simón Bolívar
- Teatro Sucre en Calle Sucre y Luis Cordero (esquina)
- Café Austria en Hermano Miguel y Bolívar (esquina)
- Café San Sebas en Mariscal Sucre 1-94 (parque San Sebastián)
Joan Isaac a Guayaquil
https://www.instagram.com/casalcatalagye/
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152485313226340.1073741876.724521339&type=3
31 de marzo, 2016 - 00h07
Joan Isaac con sus letras difunde el idioma catalán
En sus canciones habla del amor, del desamor, de la vida, de la soledad, de las injusticias, en fin de muchos temas. En ellas suele cuestionar, aunque esa no siempre sea su intención. Es Joan Isaac, cantautor y poeta catalán, nacido en Barcelona, quien durante estos días está de visita en el Ecuador.
Empezó su recorrido en Guayaquil, en donde el pasado martes y miércoles ofreció un show en Casal Catalá y fue parte de un conversatorio en la Casa de la Cultura, núcleo del Guayas, en su orden.
Esta noche se presenta en el Teatro Sucre de Cuenca, y el 5 y 6 de abril estará en Quito. En esas ciudades también dará conciertos y participará en charlas en torno a un libro que está inspirado en su trabajo.
Esa obra se titula Joan Isaac. Bandera negra al cor (cor es corazón en catalán) y fue escrita por Luis García Gil, con fotografías y portada de Juan Miguel Morales, prologado por Joan Manuel Serrat y publicado en el 2013 por la editorial Milenio.
En una entrevista con este Diario, Isaac, de 62 años, habló sobre este libro y del aprecio que le tiene a su autor. Cuenta que en sus apariciones aprovecha la oportunidad para compartir con el público algunos de sus pasajes.
El nombre Bandera negra al cor no se eligió al azar, dice el cantautor. Parte de la letra de una de sus canciones, tal vez la más conocida, inspiró el título. Margalida es el tema que Isaac creó hace 40 años y que hoy es un ícono del pueblo catalán.
Isaac se presenta a sí mismo como un defensor de la canción de autor y más de la lengua catalana. De allí que todas sus creaciones están escritas en ese idioma. Afirma que al ser esta su lengua “materna, tradicional” se siente llamado a resaltarla, a difundirla, no solo en su país sino en el mundo.
No obstante, cuando realiza presentaciones en otros países hace la respectiva traducción. “Sí, hay momentos en que interpreto mis canciones en castellano, en otras ocasiones no es necesario porque la misma melodía, el sonido, el lenguaje de la música lo dice todo”, explica Isaac, quien trabaja en un libro de poemas, desde hace unos cinco años, y que prevé publicar este 2016. (I)
Los mejores éxitos de Joan Isaac
eltiempo.com.ec | |
El cantautor español Joan Isaac en una de sus presentaciones. |
El cantautor, poeta y músico español Joan Isaac se presenta hoy en el Teatro Sucre, desde las 20:00. Es la primera vez que visita esta ciudad.
Fecha de Publicación: 2016-03-31 00:00
Joan Isaac, quien es una de las mejores voces catalanas y defensor de la canción de autor, imprime a sus composiciones una extraordinaria belleza y sensibilidad. En ellas se habla del amor, del desamor, de la vida, reflejando y denunciando, a la vez, la incomunicación y la soledad de las personas.
"Esta presentación tiene como objetivo promover la cultura catalana como forma de fomentar la interculturalidad de los pueblos", dijo Monserrath Piedra, coordinadora del concierto.
En su libro Joan Isaac: Bandera negra, su colega Joan Manuel Serrat habla de la grandeza de este músico español. Dicha publicación se la puede conseguir en Amazon.
Las puertas del teatro para la presentación musical se abrirán desde las 19:30. El show tiene una duración de hora y media.
Entradas
Las entradas para el concierto están a la venta en las boleterías del Teatro Sucre, El Surtido, Café Austria y Café San Sebas. Tienen un valor de 10 dólares. (MMM) (E)
Cuenca.
Un respiro artístico
Lucrecia Maldonado
La efervescencia política a veces nos distrae para mal. Una carrera de odio en donde triunfan los que mejor insultan y se coronan con laureles los que mienten con más gracejo. Sin embargo, en medio de este ambiente, enrarecido no solo en Ecuador, sino también en toda Latinoamérica, nos viene, ahora sí a Ecuador, el respiro de una oportunidad de tomar contacto con el arte de la canción de autor en una de sus más cálidas y representativas personalidades, como es el cantautor barcelonés Joan Vilaplana i Comin, conocido en medios artísticos como Joan Isaac, en honor al nombre de uno de sus abuelos.
Joan Isaac pertenece a la tercera generación del ya antiguo movimiento llamado la ‘Nova Canço Catalana’, que reivindicaba la lengua y la cultura catalanas durante el franquismo. Con una gran influencia de la chanson francesa de posguerra, muchos autores crearon sus composiciones, pero solo algunos de ellos han llegado a ser conocidos en nuestro medio. El más famoso, tal vez por haber apostado por el bilingüismo, aunque eso le costara en su época el ‘castigo’ de sus compañeros de movimiento, es Joan Manuel Serrat, quien, además, gracias a ese bilingüismo otrora tan criticado en su Cataluña natal, ha conseguido ser una presencia constante dentro del mundo de la trova latinoamericana.
Nacido diez años después que el emblemático cantautor catalán, Joan Isaac también combina hondas preocupaciones sociales y políticas (‘A Margalida’, su tema más conocido, se refiere a la ejecución en garrote vil de Salvador Puig Antich, un joven activista por la libertad de su pueblo y la valoración de su cultura) con temas intimistas y asuntos existenciales. Todo dentro de un marco de gran calidad lírica, acompañado de excelentes músicos y siempre, más allá de la dicotomía lingüística, del enorme cariño que Joan Isaac siente por nuestra tierra, motivo por el cual en los próximos días se presentará en las ciudades de Guayaquil, Quito y Cuenca. Y como si esto fuera poco también se darán varios conversatorios y el lanzamiento de un libro biográfico sobre este gran cantautor catalán.
Vale la pena ver a Joan Isaac. Vale la pena acercarse a su propuesta musical y poética, conocer sobre su vida y sobre su obra, porque, como la de muchos artistas, allí se encierran también las claves básicas para comprender nuestra existencia y nuestros procesos sociales, políticos y vitales. Cuando el arte se convierte en un eco y un espejo de nuestras vivencias personales y colectivas, se puede decir que ha cumplido con uno de sus principales cometidos. Y es precisamente esto lo que sucede con el maravilloso arte presente en las canciones de Joan Isaac, un gran cantautor catalán y un gran amigo de nuestro país. (O)
http://www.eltelegrafo.com.ec/noticias/columnistas/1/un-respiro-artisticoUn respiro artístico
Esta noticia ha sido publicada originalmente por Diario EL TELÉGRAFO bajo la siguiente dirección: http://www.eltelegrafo.com.ec/noticias/columnistas/1/un-respiro-artistico
Si va a hacer uso de la misma, por favor, cite nuestra fuente y coloque un enlace hacia la nota original. www.eltelegrafo.com.ec
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada