7 PECATS CAPITALS

 

 

7 pecats capitals

Llibre amb CD

Joan Isaac (autor de les lletres de les cançons)

Daniel Sesé  (Il·lustracions)

ISBN 978-84-8128-990-9

PVP. 24 euros

  

7 pecats capitals inclou set cançons del cantautor Joan Isaac sobre els set pecats capitals creades durant el confinament dels mesos de març i abril de 2020. Cadascun dels textos de les cançons s'acompanyen d'un poema d'autors diversos. El llibre, amb magnífiques il·lustracions de Daniel Sesé, inclou un CD amb les set cançons de Joan Isaac.

  “Joan Isaac treu el millor d’ell mateix en lletres i músiques. Versos pensats i mesurats que llisquen en les formes melòdiques que el defineixen, sense estalviar notes que pugen i baixen pels pentagrames, que salten del greu a l’agut o que surfegen pel melisma. Sempre sobre la matèria primera d’una veu dolça i afinada, idònia per a l’impressionisme que realment ens proposa a compte de l’expressionisme dels pecats capitals. L’acompanya un piano que no fa de guitarra sinó que es reivindica en totes les seves possibilitats expressives. El piano hi té vida pròpia i s’acosta més al lieder de Schubert que a l’acord obstinat del rock and roll. Antoni Olaf Sabater, autor dels arranjaments i pianista, brillantíssim intèrpret i compositor, fa possible el miracle sempre bonic de lligar el popular amb el clàssic. Esteu, doncs davant d’una bellíssima obra d’art d’aquest gènere tan nostre que és la Cançó. (Antoni Batista) 

 

Del CD

Aquest disc ha estat gravat, mesclat i masteritzat durant els mesos de juliol i agost als estudis Gravacions Marines, de Sant Salvador (El Vendrell), estudis Koriland de Barcelona i Espai Sonor Montoliu (Montoliu de Segarra), per Raul Cuevas i David Casamitjana. Totes les lletres i músiques són de Joan Isaac, excepte la música de  La litúrgia de l’os, que és de Daniel Sesé.

El disc Inclou poemes de Vicent Andrés Estellés, Maria Mercè Marçal, Luis Eduardo Aute, Pere Quart, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Ángel González i Montserrat Abelló. 

Arranjaments i piano: Antoni-Olaf Sabater.       

https://www.llibresdelsegle.es/

Joan Issac, Carme Sansa i els set pecats capitals

Lloc: Auditori Barradas

19/02/2021 20:00 h

Preus: 15,00 €

Sinopsi:

Per primer cop en la seva llarga carrera professional, Joan Isaac uneix el seu talent al d’una actriu immensa, Carme Sansa, per crear un commovedor espectacle únic de música i poesia. L’eix central són set cançons de Joan Isaac que parlen dels set pecats capitals, set cançons d’una gran alçada musical i força poètica creades durant el confinament dels mesos de març i abril de 2020.

L’espectacle inclou un monòleg introductori de Roger Costa-Pau i les set cançons de Joan Isaac són precedides per set poemes de grans poetes (Vicent Andrés Estellés, Maria Mercè Marçal, Luis Eduardo Aute, Pere Quart, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Ángel González i Montserrat Abelló), recitats per Carme Sansa.

Les il·lustracions i l’escenografia de Daniel Sesé afegeixen subtilesa a un espectacle commovedor, de gran bellesa i emotivitat.

Fitxa artística:

Joan Isaac: Veu

Carme Sansa: Veu

Antoni-Olaf Sabater: Piano, teclats i direcció musical

Queralt Camps: Contrabaix


Joan Isaac i Carme Sansa


Joan Isaac, Carme Sansa i els Set pecats capitals

Per primer cop en la seva llarga carrera professional, el gran cantautor Joan Isaac uneix el seu talent al d'una actriu immensa, Carme Sansa, per crear un commovedor espectacle únic de música i poesia.

L'eix central són set cançons de Joan Isaac que parlen dels Set pecats capitals, set cançons d’una gran alçada musical i força poètica creades durant el confinament dels mesos de març i abril de 2020.

L'espectacle inclou les set cançons del nou disc de Joan Isaac i que són precedides per set poemes de grans poetes (Vicent Andrés Estellés, Maria Mercè Marçal, Luis Eduardo Aute, Pere Quart, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Ángel González i Montserrat Abelló), recitats per Carme Sansa. La força dramàtica d’una de les millors actrius de l’escena catalana de tots els temps realça d’una manera extraordinària les cançons de Joan Isaac.

L'espectacle compta amb la complicitat de dos grans músics: Antoni-Olaf Sabater, autor dels arranjaments i pianista, i la contrabaixista Queralt Camps.


http://www.batall.com/artistes.php?id=129Els pecats del cantautor Joan Isaac, recollits en un llibre i en un disc

Està editat per l'empordanesa Llibres del Segle

a.c. girona

 | 

Fragment d'una de les il·lustracions de Daniel Sesé. LLIBRES DEL SEGLE

L'editorial empordanesa Llibres del segle acaba de publicar un nou llibre amb disc del cantautor Joan Isaac titulat 7 pecats capitals.

Il·lustrat per Daniel Sesé, el llibre inclou set cançons que el músic va dedicar als set pecats capitals i que van ser creades durant el confinament dels mesos de març i abril.

Cadascun dels textos de les cançons s'acompanyen d'un poema d'autors diversos, com Pere Quart, Montserrat Abelló, Ángel González o Vicent Andrés Estellés. També hi apareixen versos de Gil de Biedma o Maria Mercè Marçal.

A més, l'exemplar també inclou un CD amb les set cançons de Joan Isaac enregistrades l'estiu passat.

https://www.diaridegirona.cat/cultura/2021/02/15/els-pecats-cantautor-joan-isaac-48627769.html18 de febrero de 2021

Estreno en Barnasants

Joan Isaac y Carme Sansa se alían para "darles la vuelta" a los siete pecados capitales

El cantautor cuestiona los preceptos de la enseñanza cristiana en un libro-disco que presenta en alianza con la actriz en el Auditori Barradas, de L’Hospitalet

Carme Sansa y Joan Isaac, esta semana. /RICARD CUGAT

Los pecados están para “darles la vuelta” y transmitir la idea de que, “bien llevados”, pueden transformarse en virtudes: la gula, la ira, la lujuria… Es la Iglesia la que los ha formateado en nuestras cabezas para dominarnos, “como brazo derecho e izquierdo del poder”, estima Joan Isaac. El cantautor proyecta esa visión en un libro-disco, ‘7 Pecats capitals’, que estrena este viernes en el Auditori Barradas, de L’Hospitalet, dentro de Barnasants, y el sábado en la Casa de Cultura de Girona, en alianza con la actriz Carme Sansa.

Fue en las semanas del confinamiento cuando Joan Isaac se sintió motivado para abordar este temario. El miedo y el aislamiento le llevaron a pensar que “quizá el ser humano había ido demasiado lejos” y que la pandemia podía representar “una especie de penitencia”. Se vio cara a cara con el sentimiento de culpa. “Soy de una generación educada con los curas, y pensé en el concepto de pecado, en la gente que vive angustiada por lo que hace bien o lo que hace mal”, explica. De ahí a recorrer esos siete pecados capitales, “que no están ni en los evangelios ni en la Biblia, sino que fueron inventados en los siglos IV y VI para someter a las personas”.

Una ira positiva

El disco-libro, con ilustraciones de Daniel Sesé y texto introductorio de Antoni Batista, consta de siete canciones que desproveen de maldad y sentido de culpa a otros tantos pecados, y cada una de ellas viene acompañada de un poema ajeno. La lujuria, por ejemplo, cobra un sentido distinto, luminoso y sensual, en ‘Els amants’, de Vicent Andrés Estellés, y la ira apunta a la reparación feminista en ‘Vuit de març’, de Maria Mercè Marçal. Este pecado inspira la canción ‘La dona que té por’, que se refiere a “la ira en un sentido positivo” experimentado por la mujer maltratada, “que se avergüenza y no quiere decirle a nadie cómo es su vida, aunque vaya por la calle con moratones”.

Joan Isaac deseaba llevar el disco al escenario con un espectáculo que fuera “poético y teatral”, y así pensó en Carme Sansa, que ya en el Grec de 1986 tomó parte en el montaje ‘Els set pecats capitals dels petits burgesos’, a partir del ballet cantado de Bertolt Brecht con música de Kurt Weill. Para la actriz, la noción de pecado se sustenta en “el sentimiento de culpa inculcado por quienes te quieren dominar”, si bien ella explica aliviada que en sus años de formación se libró de muchas de las invectivas nacionalcatólicas, ya que estudió en una “escuela fantástica”, la Isabel de Villena, fundada en 1939 por antiguos impulsores del Institut-Escola de la República.

Las canciones se suceden en el álbum a voz y piano, tocado por Antoni-Olaf Sabater, si bien en directo habrá otro instrumento, el contrabajo de Queralt Camps. “Cada vez más pienso que la canción de autor debe tender al minimalismo”, reflexiona Joan Isaac, que sigue impulsando proyectos (aún no hace un año que publicaba el álbum ‘L’estació dels somnis’) porque “estos son tiempos de resistencia cultural y hay que seguir”. Carme Sansa asiente. “Y el público tiene ganas”.

https://www.elperiodico.com/es/ocio-y-cultura/20210218/joan-isaac-carme-sansa-barnasants-11529817

 


dijous, 18 de febrer de 2021

Pecadors orgullosos

Joan Isaac dedica un llibre-CD als ‘7 pecats capitals’, que presentarà en directe demà al Barnasants i dissabte al Festival de Poesia de Girona, amb Carme Sansa

XAVIER CASTILLÓN - GIRONA

CARME SANSA I JOAN ISAAC, JUNTS PELS PECATS JUAN MIGUEL MORALES

Les cançons de Joan Isaac interactuen amb poemes de diferents autors sobre els pecats

El llibre-CD, il·lustrat per Daniel Sesé, ha estat publicat per l’editorial Llibres del Segle

XAVIER CASTILLÓN - GIRONA

Està clar que, si Joan Isaac con­rea algun pecat capi­tal, segur que no és la peresa. “Entre el març i l’abril del 2020, quan tots estàvem tan­cats a casa fent penitència i expi­ant tots els pecats de la raça humana, per a mi va ser un període molt cre­a­tiu: vaig escriure les cançons d’aquest disc i trenta-cinc poe­mes que Lli­bres del Segle també té pre­vist publi­car en un volum abans de final d’any”, explica el can­tau­tor. Aque­lles set cançons, una per pecat, s’han inclòs en un lli­bre-CD d’acu­rada pre­sen­tació titu­lat 7 pecats capi­tals, amb il·lus­tra­ci­ons de Daniel Sesé –ja havien tre­ba­llat junts al lli­bre-CD Pla­ne­tari, un conte per a totes les edats–, que es pre­senta en directe aquesta set­mana: demà, diven­dres, a l’audi­tori Bar­ra­das de l’Hos­pi­ta­let de Llo­bre­gat, dins del fes­ti­val Bar­na­sants (20 h, 15 euros), i dis­sabte a l’audi­tori Via­der de la Casa de Cul­tura, en el marc del 25è Fes­ti­val de Poe­sia de Girona, Ara Poe­sia (19 h), amb les loca­li­tats ja exhau­ri­des, però amb la pos­si­bi­li­tat de seguir l’espec­ta­cle en directe a través del canal de You­Tube de la Casa de Cul­tura de Girona.

Més que un con­cert, és un espec­ta­cle que com­bina música i poe­sia, per al qual Joan Isaac ha selec­ci­o­nat set poe­mes, “autènti­ques mera­ve­lles”, d’altres autors –Luis Edu­ardo Aute, Bar­to­meu Ros­selló-Pòrcel, Mont­ser­rat Abelló, Maria Mercè Marçal, Ángel González, Vicent Andrés Estellés i Pere Quart– que interac­ci­o­nen amb les seves set cançons i amb els pecats res­pec­tius. De fet, en el lli­bre hi con­vi­uen els poe­mes amb les lle­tres de les cançons. En l’espec­ta­cle, l’actriu Carme Sansa recita els poe­mes i Joan Isaac inter­preta les cançons, tot ple­gat introduït per un monòleg escrit pel poeta Roger Costa-Pau, un dels edi­tors de Lli­bres del Segle. Els acom­pa­nyen a l’esce­nari el pia­nista Antoni Olaf-Saba­ter, que va gra­var el disc amb Joan Isaac, i en el con­cert de demà, també la con­tra­bai­xista Que­ralt Camps.

I per què tor­nar ara als mil·lena­ris pecats capi­tals de la nos­tra tra­dició jude­o­cris­ti­ana? “Per una espècie de rebel·lia interna, d’acció/reacció davant la penitència a la qual estàvem sot­me­sos. He vol­gut cap­gi­rar els pecats i con­ver­tir-los en vir­tuts, rei­vin­di­cant-los en aques­tes cançons com un fac­tor humà impor­tant, excepte en un cas, la ira, a la qual dedico La dona que té por, sobre el mal­trac­ta­ment a les dones.” Joan Isaac remarca que fins i tot l’avarícia es pot inter­pre­tar en posi­tiu, “si ets avar de tin­dre molts amics o d’amor”. I la luxúria, no cal dir-ho, “està molt bé, tu” [riu].

“El pro­blema és quan els pecats s’uti­lit­zen per repri­mir. En el fons, tot és men­tida: els pecats capi­tals no sur­ten enlloc de la Bíblia. És una invenció de l’home, com sem­pre per fotre l’home. Se’ls inven­ten entre el segle IV i el VI, per mos­trar una certa supe­ri­o­ri­tat moral, i evi­dent­ment l’Església sem­pre hi ha jugat molt fort”, explica Joan Isaac, que en aquest tema hi con­tra­posa “una visió una mica àcrata de la vida”, també més lúdica, sen­so­rial i sense cap sen­ti­ment de culpa. “Envejo els joves amors dels bancs als jar­dins, els petons insub­mi­sos dels ado­les­cents”; “m’estimo la peresa de les nits xafo­go­ses, dels cos­sos ren­dits després de l’amor”; “jo vull la supèrbia del mar embra­vit, de la tra­mun­tana que xiula la nit”, canta en dife­rents temes sobre pecats que, vis­tos així, són més aviat anhels legítims i llo­a­bles, més encara en la situ­ació de con­fi­na­ment en què van néixer les cançons: “Va ser un moment molt bèstia que ens va ser­vir a tots per inte­ri­o­rit­zar mol­tes coses i refle­xi­o­nar més sobre la vida i sobre les rela­ci­ons huma­nes.”

Joan Isaac ha gra­vat les set cançons acom­pa­nyat només al piano per Olaf-Saba­ter, també autor dels arran­ja­ments. Veu i piano, no cal res més. “Cada vegada ten­deixo més a bus­car l’essència de les coses, perquè penso que les cançons són bones o poden ser bones quan s’aguan­ten només amb una gui­tarra o un piano, i no cal res més per trans­me­tre l’emoció, que per a mi és l’objec­tiu prin­ci­pal.” En aquest sen­tit, ha tro­bat una còmplice immi­llo­ra­ble en Carme Sansa, “una extra­or­dinària reci­ta­dora i actriu, amb una força increïble”. Junts tenen pre­vist por­tar aquests 7 pecats capi­tals arreu dels Països Cata­lans. A l’abril visi­ta­ran Bell­re­guard i Mana­cor.

Curi­o­sa­ment, el tema d’aquest espec­ta­cle no és nou per a Carme Sansa, que en el Grec del 1986 va diri­gir Els set pecats capi­tals dels petits bur­ge­sos, de Kurt Weill i Ber­tolt Brecht, a l’antiga Casa de la Cari­tat, amb una vin­tena d’actrius –ella mateixa i Ave­lina Argüelles–, balla­rins, músics i can­tants. Sense tenir en compte aquest pre­ce­dent, Joan Isaac va con­tac­tar amb ella a través de Pere Camps, direc­tor del Bar­na­sants. “Em va fer molta il·lusió la pro­posta pel tema i la manera d’enfo­car-lo, i també perquè Joan Isaac ha fet unes cançons esplèndi­des”, diu Sansa, que té un llarg his­to­rial de reci­tals de poe­sia i cançó –“però gene­ral­ment soc jo la que canta”–. Tot i que ofi­ci­al­ment està jubi­lada, Carme Sansa no para: fa pocs dies va par­ti­ci­par, a la Sala Beckett, en una lec­tura dra­ma­tit­zada de Satur­nal de Lluïsa Cunillé, i el 8 de març comença al TNC els assa­jos de L’Empe­ra­driu del Paral·lel, també escrita per Cunillé i diri­gida per Xavier Albertí en el seu comiat del Naci­o­nal, que s’estre­narà el 6 de maig. A més, Carme Sansa con­ti­nua vol­tant per tot Cata­lu­nya amb el monòleg Isa­bel Cinc Hores, d’Antoni Stru­bell, on es posa en la pell d’Isa­bel Vila, la pri­mera sin­di­ca­lista cata­lana, un per­so­natge “fas­ci­nant i poc cone­gut” del qual aquest any es com­me­mora el 125è ani­ver­sari de la seva mort. Diu­menge el repre­sen­tarà a Sant Feliu de Guíxols.

https://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1926240-pecadors-orgullosos.htmlDv 19/02/2021 20:00 Auditori Barradas, L'Hospitalet de Llobregat

Joaan Isaac & Carme Sansa al Barradas

Divendres, 19 de febrer – Auditori Barradas (L’Hospitalet de Llobregat)

Els set pecats capitals

El cantautor Joan Isaac i l’actriu Carme Sansa elaboren un espectacle de música i poesia que discorre per cançons dels set pecats capitals. Cada cançó d’Isaac arriba precedida de set poemes recitats per Sansa (Estellés, Marçal, Ángel González, Pere Quart, Rosselló-Pòrcel, Abelló i Aute), amb el suport del pianista Antoni-Olaf Sabater i la contrabaixista Queralt Camps.

https://barnasants.com/esdeveniments/joan-isaac-carme-sansa-al-barradas/


Joan Isaac presenta "Els set pecats capitals" a Barnasants, amb Carme Sansa

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies/joan-isaac-presenta-els-set-pecats-capitals-a-barnasants-amb-carme-sansa/video/6085620/


20 de febrer

Ahir es va presentar el gran espectacle de música i poesia ELS SET PECATS CAPITALS a l'Auditori Barradas dins del marc del Festival Barnasants.

Una nit màgica amb les veus de Joan Isaac i Carme Sansa, amb l'acompanyament al piano d'Antoni-Olaf Sabater i al contrabaix per Queralt Camps.


Fotos: José Luis Martínez3 d’abril

Punt de Trobada | Carme Sansa i Joan Isaac | Set pecats capital
Joan Isaac vuelve al Micalet con "L’estació dels somnis" tras un año de "oscuridad"

El cantautor, que actuó por primera vez en el teatro en 1977, presentará su nuevo disco el próximo miércoles

A.J.C. València

El cantautor barcelonés Joan Isaac visitará el Teatro Micalet el miércoles 7 de abril, dentro del marco del Festival Barnasants, para presentar su último trabajo discográfico: ‘L’estació dels somnis’ (Picap, 2020). Un disco de tono intimista que se inicia con la imagen del maquinista de un tren de mercancías nocturno para profundizar, a lo largo de los doce cortes que lo componen, en «las cosas pequeñas que nos hacen vivir», tal como ha explicado el autor.

Este proyecto, que Isaac define como «el mejor de su carrera», vio la luz en marzo de 2020, coincidiendo con el estallido de la pandemia de la Covid-19, que obligó relegar su gira de presentación «en la oscuridad». Durante este tiempo solo ha podido realizar algunos conciertos en Cataluña y las Islas Baleares.

Por eso, asegura Isaac que, volver al Teatre Micalet, espacio donde actuó por primera vez en 1977 y que ha definido como un «baluarte cultural», lo hace recuperar la memoria de cuando visitaba constantemente la ciudad de València con Ovidi Montllor o Lluís Miquel, «cuando la canción tenía una importancia mayor»

El miércoles, acompañado por Antoni Olaf-Sabater al piano y Josep Traver a la guitarra, Joan Isaac intercalará los cortes que componen el disco con un recorrido por las canciones más representativas de los 22 discos que definen su trayectoria.

Tras la presentación de ‘L’estació dels somnis’ el Micalet cerrará la programación de la Semana Santa con las representaciones de ‘El Mercader de Venècia’, una producción de la compañía catalana Dau al Sec, dirigida por Konrad Zschiedrich y Mingo Ràfols, que permanecerá en cartel desde el viernes 9 y hasta el domingo 11 de abril.


https://www.levante-emv.com/cultura/2021/04/05/joan-isaac-vuelve-micalet-l-46088200.htmlJoan Isaac i Daniel Sesé barregen imatge poesia i cançó a ‘7 pecats capitals’

El disc-llibre, que inclou set temes del cantautor, il·lustracions del dissenyador i poemes de Aute o Estellés entre uns altres, només es distribueix en llibreriesMIQUEL JURADO

Barcelona - 30 MAY 2021 - 23:36 CEST

Ja molt abans que la pandèmia arribés per arrasar-ho tot, la indústria discogràfica vivia moments de pura agonia, els suports físics eren cosa d'un passat nostàlgic i els creadors de tots els estils (fins i tot els més comercials) veien amb impotència com les seves feines es perdien a les xarxes tant en l'aspecte econòmic com material. En la recerca d'un format tangible i perdurable per compartir el seu treball amb els seus possibles consumidors estan apareixent els objectes artístics en els quals la música és una part important, però no l'única....

https://elpais.com/cat/2021/05/30/cultura/1622410122_314230.htmlXI Forès Poesia i Música

Calendari: 5/6/2021 10:00h - 19:00h

Localització: Forès

 


Forès viurà, el proper dissabte 5 de juny de 2021, la onzena edició del certamen Forès Poesia i Música, un dels certàmens de poesia i música en directe més importants de les nostres contrades.

Aquesta onzena edició arriba amb un any de retard, ja que la pandèmia de la Covid-19 i les mesures de prevenció de contagis establertes per les autoritats va portar la seva suspensió l’any passat.

Enguany però, es reprèn l’activitat amb més ganes i vitalitat que mai. Pel que fa a la seva vessant musical, presentem un cartell molt potent amb noves propostes d’emblemàtics cantautors:

 Joan Isaac, Carme Sansa i els Set pecats capitals

Per primer cop en la seva llarga carrera professional, el gran cantautor Joan Isaac uneix el seu talent al d'una actriu immensa, Carme Sansa, per crear un commovedor espectacle únic de música i poesia.

L'eix central són set cançons de Joan Isaac que parlen dels Set pecats capitals, set cançons d’una gran alçada musical i força poètica creades durant el confinament dels mesos de març i abril de 2020.

L'espectacle inclou les set cançons del nou disc de Joan Isaac i que són precedides per set poemes de grans poetes (Vicent Andrés Estellés, Maria Mercè Marçal, Luis Eduardo Aute, Pere Quart, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Ángel González i Montserrat Abelló), recitats per Carme Sansa. La força dramàtica d’una de les millors actrius de l’escena catalana de tots els temps realça d’una manera extraordinària les cançons de Joan Isaac.

L'espectacle compta amb la complicitat de dos grans músics: Antoni-Olaf Sabater, autor dels arranjaments i pianista, i la contrabaixista Queralt Camps.

Joan Isaac - canta

Carme Sansa - recita

Antoni-Olaf Sabater - piano

Queralt Camps –contrabaix

http://www.fores.cat/agenda/xi-fores-poesia-i-musica
19 de juliol

Joan Isaac posa imatges a la seva «Desmesura»

 Estrenem el primer videoclip del projecte de Joan Isaac i Carme Sansa

Joan Isaac i Carme Sansa | Juan Miguel Morales

Joan Isaac va publicar a inicis del 2021 el llibre-cd 7 pecats capitals (Llibres del Segle). D’aquest treball n'ha extret la cançó “Desmesura”, dedicada al pecat la gola, que avui presentem en exclusiva en format de videoclip.

“És una cançó que parla d’un dels set pecats capitals, la gola, i està relacionada amb el poema 'La mala mort' de Luis Eduardo Aute que parla de la mort com a gola eterna. És una peça que convida a aprofitar la vida al màxim, de gaudir-la, així com del pas del temps. És una cançó profundament vitalista” explica l’autor.La cançó s’introdueix amb el poema d'Aute recitat per Carme Sansa. El duet que formen tots dos artistes, segons explica el mateix músic, "ens funciona molt bé, és ple a tot arreu on anem. La Carme té una capacitat dramàtica i expressiva bestial. Ens va costar molt trobar els poemes que il·lustren les cançons, però han estat un gran encert i la Carme ha donat molta força a l’espectacle. Ja que parlem dels pecats capitals diria que la Carme és una actriu superba”.

L’experiència de publicar un llibre-disc ha satisfet Joan Isaac: “Aquest treball té dos aspectes importants. D’una banda, combina el fet teatral, que és el que fa la Carme, amb les cançons fetes expressament per a l’espectacle. L’altre és que hem introduït la possibilitat de donar un format diferent a l’objecte físic. Hem fet un llibre-disc il·lustrat pel Daniel Sesé amb un format especial de 25x25 centímetres. I l’hem distribuït per les llibreries. La mort del CD ja està certificada i hem d’oferir els nostres treballs d’una forma física diferent i fer-la arribar per altres canals. A nosaltres ens ha anat molt bé aquest format”.

https://www.enderrock.cat/noticia/23065/joan-isaac-posa-imatges-seva-desmesuraPresentació a Valderrobres
29 d’agost FESTA MAJOR DE TORÀ 2021

7 PECATS CAPITALS

Un meravellós espectacle que com­bina música i poe­sia, per al qual Joan Isaac ha selec­ci­o­nat set poe­mes, “autènti­ques mera­ve­lles”, d’altres autors –Luis Edu­ardo Aute, Bar­to­meu Ros­selló-Pòrcel, Mont­ser­rat Abelló, Maria Mercè Marçal, Ángel González, Vicent Andrés Estellés i Pere Quart– que interac­ci­o­nen amb les seves set cançons i amb els pecats res­pec­tius. En l’espec­ta­cle, l’actriu Carme Sansa recita els poe­mes i Joan Isaac inter­preta les cançons. Els acom­pa­nyen a l’esce­nari el pia­nista Antoni Olaf-Saba­ter i la con­tra­bai­xista Que­ralt Camps.
Set pecats capitals" a La Setmana del Llibre en Català. Joan Isaac i Daniel Sesé parlaran del llibre-cd i interpretaran cançons del disc. Dia 11 de setembre a les 20.30 h
7 Pecats Capitals

Per Joan Alcaraz, periodista i escriptor

Títol: 7 pecats capitals

Format: Llibre CD

Contingut: Cançons de Joan Isaac il·lustrades per Daniel Sesé

Lletres i músiques: Joan Isaac, excepte la música de La litúrgia de l’os, que és de Daniel Sesé.

Poemes de: Vicent Andrés Estellés, Maria Mercè Marçal, Luis Eduardo Aute, Pere Quart, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Ángel González i Montserrat Abelló.

Intèrpret: Joan Isaac

Piano i arranjaments: Antoni Olaf-Sabater

Edició: Llibres del segle

Lloc i data: Girona, gener del 2021

 

El meu comentari

El ciutadà Joan Isaac Vilaplana i Comín -conegut artísticament com a Joan Isaac- és un dels cantants i autors en català de trajectòria més sòlida i àmpliament present en l’imaginari de diverses generacions. Artífex, en la seva primera etapa, de l’emblemàtic tema A Margalida, dedicat a la que fou companya del mític i malaguanyat Salvador Puig Antich, a mi la cançó em toca de prop per dos motius: per la seva qualitat indubtable i també perquè, arran de l’afusellament d’aquell jove anarquista i antifranquista, vaig anar a parar, el març del 1974, a l’encara avui odiosa comissaria de la Via Laietana barcelonina, per sort sense massa danys…

Però Joan Isaac, amb el temps, ha sabut projectar-se molt més enllà de l’emblemàtica cançó. Jo l’he anat seguint de prop sobretot a partir de finals del segle XX, quan l’any 1999 vaig entrevistar-lo per al setmanari El Temps. La refosa d’aquesta entrevista amb una altra que li faria per al web Cantautors.cat s’integraria, el 2011, en el recull de 15 converses que, sota el títol d’A foc lent, vaig publicar a les vilanovines El Cep i la Nansa Edicions.

La tradició francesa i la italiana

Isaac és un artista de registres ben diversos, provinents de més d’una tradició musical, sobretot la francesa -Brel, Aznavour- i la italiana, amb interessants connexions que l’han dut fins i tot a publicar un disc que inclou suggestives cançons de bons artistes del país mediterrani i transalpí. Però també ha sabut acostar-se a la tradició hispànica a través de l’amistat i la col·laboració amb el gran i enyorat Luis Eduardo Aute, o de versions de dos autèntics monstres cubans com són Pablo Milanés i Silvio Rodríguez, del mestre brasiler Chico Buarque o d’un mexicà també interessant i entre nosaltres menys conegut, Alejandro Filio. Sense deixar de banda els temes d’un andalús amb la personalitat de Joaquín Sabina o d’un canari amb la singularitat de Pedro Guerra.

Em plau dir, en aquest sentit, que el Joan és molt bon cantant dels seus temes propis -ben lògic-, però també ben bon intèrpret dels temes d’altri, la qual cosa no és tan freqüent. L’he escoltat prou com per poder-ho afirmar amb rotunditat, i garantir, doncs, que no decep en aquest paper de transmissor -amb talent genuí- del talent dels altres.

Transgressions ben positives

Ara, Joan Isaac ens presenta un dels seus treballs al meu entendre més rodons, en el sentit de més compactes, perquè és difícil destacar quins són els temes més bons, ja que tots ho són, o gairebé. M’estic referint al disc-CD 7 pecats capitals, sobre el qual Antoni Batista, en el pròleg, apunta que l’artista d’Esplugues de Llobregat “ens ensenya el costat bo de transgressions que mai no haurien d’haver existit, perquè mai no hauria d’haver estat prohibit l’ús responsable del plaer”.

A l’artista l’acompanya un piano, el d’Antoni Olaf-Sabater -autor també dels arranjaments- que té, com tantes vegades en aquest gran instrument -per intensitat i presència- vida pròpia en totes les seves possibilitats expressives.       

I il·lustra l’obra -també d’una manera colorista, intensa i plaent- un dissenyador i igualment músic, Daniel Sesé, que fa de 7 pecats capitals un delitós objecte de desig, tal com es correspon al seu títol i a la seva temàtica. El llibre-CD inclou poemes de Vicent Andrés Estellés, Maria Mercè Marçal, Luis Eduardo Aute, Pere Quart, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Ángel González i Montserrat Abelló.

El llibre-CD

Precisament, ara que ha tornat, a la manera vintage, l’LP -no serà per mi, precisament-, vull assenyalar les bones possibilitats expressives i de continguts del format llibre-CD. El trobo ideal per a difondre poemes musicats, o fins i tot petites proses, o narracions breus inspirades en cançons. A mi m’agrada molt, i crec que té recorregut. Com en el cas d’aquests pecats capitals que, pecant pecant, ens inciten al plaer, al desig i, si cal, a la desmesura.

https://gaudirlacultura.com/2021/12/07/7-pecats-capitals/33 recomana "Els set pecats capitals", amb Joan Isaac i Carme Sansa. Al Teatre Metropol de Tarragona, el 4 de febrer

L’11 de febrer Joan Isaac va presentar el llibre- CD 7PECATS CAPITALS a la llibreria Ona acompanyat de  Marta Costa-Pau (editora) i Daniel Sesé (il·lustrador).
Diumenge 15 de maig · Centre Artesà Tradicionàrius · 19h · 15€


El gran cantautor Joan Isaac uneix el seu talent al d’una actriu immensa, Carme Sansa, per crear un commovedor espectacle únic de música i poesia.
L’eix central són set cançons de Joan Isaac que parlen dels Set pecats capitals, set cançons d’una gran alçada musical i força poètica creades durant el confinament dels mesos de març i abril de 2020 i estrenades l’any passat al Barnasants.

L’espectacle inclou les set cançons del nou disc de Joan Isaac i que són precedides per set poemes de grans poetes (Vicent Andrés Estellés, Maria Mercè Marçal, Luis Eduardo Aute, Pere Quart, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Ángel González i Montserrat Abelló), recitats per Carme Sansa. La força dramàtica d’una de les millors actrius de l’escena catalana de tots els temps realça d’una manera extraordinària les cançons de Joan Isaac.

L’espectacle compta amb la complicitat de dos grans músics: Antoni-Olaf Sabater, autor dels arranjaments i pianista, i la contrabaixista Queralt Camps.

Fotos: Juan Miguel Morales
Joan Isaac i Carme Sansa en un espectacle encisador

Escrit per: Cap Vermell

Categoria: Noticies

27.06.2022

Quan la bellesa està en fer del pecat virtut.


Ens presentaren els set pecats capitals com un espectacle commovedor únic de música i poesia. I així fou. Tot sembla senzill, simple. Aquella bellesa que et transporta a un univers personal sols escoltant els primers versos. Joan Isaac, genial. Carme Sansa, immensa. Amb la complicitat del gran pianista Antoni-Olaf Sabater, autor dels arranjaments. Els llums, també deixen la seva petjada al somni de cada espectador i transforma la torre den Nunis en el palau de les mil i una nits.


Isaac d’entrada explica que el sentiment de culpabilitat és fruit de l’esperit de dominació de qui ostenta el poder, ja que els pecats no figuren ni als evangelis ni a la Bíblia, sinó que van ser inventats en els segles IV i VI per sotmetre la gent. Per això, el cantautor va decidir de “donar-los la volta” com un calcetí, amb la idea que, “ben portats”, poden esdevenir actituds i comportaments virtuosos.

 Soc avar, reconec,
de les meves mentides,
del foc redemptor,
de les meves passions,
d'una platja secreta
on sovint hi vaig sol.

Dels amors prohibits,
dels petons mai donats.
Soc avar dels meus morts,
del teu nom, llibertat,
dels somriures de tots
els amics que han marxat.


Jo volia menjar-me el món
i marxar entre crits i ovacions
com va escriure el meu poeta,
d'una Espanya entre dos fronts.

Oblidar-me de la mesura
i si cal posar un ram de flors
a la taula de la gola,
quan la vida m'hi ha portat.

La supèrbia, l’avarícia, la luxúria, la ira, la gola, l’enveja i la mandra són les set passions de l’ànima, són set passions molt arrelades en la condició humana. I, per cert, el món seria millor si aquestes inclinacions no condicionessin les nostres actituds?


M'estimo la peresa de les fulles quan cauen
quan s'instal·la al planeta el temps de tardor
els rius amb meandres, les fonts adormides
les barques varades, les boires als ports.

Les cançons són precioses. El cantautor mostra tota la seva capacitat de transmetre emocions i les incorpora al seu bagatge clàssic. Ens convida a aprofitar la vida al màxim, de gaudir-la, així com del pas del temps. 


Jo vull la supèrbia del mar embravit
de la tramuntana que xiula de nit
jo vull la supèrbia dels fars dels confins
de la lluna superba que argenta els camins.

La dicció i expressivitat de Carme Sansa és d’escola, magistral. La veu no engana. I ens regalen versos de Vicent Andrés Estellés, Maria Mercè Marçal, Luis Eduardo Aute, Pere Quart, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Ángel González i Montserrat Abelló. Un luxe.


Despullo el teu cos
com desfullo una rosa
els dits com espases
salvatge delit
els pètals encesos
dels llavis carnosos
sacien la set
les fonts del desig
les fonts del desig...

L'espectacle es fa curt. En un no res dius, "s'ha acabat?" Quan gaudeixes tot es fa curt. Els plaers dels pecats capitals són presents. Beneïts pecats!

Al recer de les murades
 continua amb les seves sinèrgies i complicitats. En aquest cas amb BARNASANTS. El castell ofereix la dolçor de la soledat col·lectiva i del silenci més ensordidor.

Un apunt final. Un dia haurem d'agrair a Margalida Bover haver-nos presentat Joan Isaac. Haver-nos amarat Capdepera de les seves tonades. Sol o quan compartí escenari amb Aute. Gràcies per endavant, Margalida.

https://www.capvermell.org/index.php/cultura/noticies/30224-joan-isaac-i-carme-sansa-en-un-espectacle-encisador?fbclid=IwAR35fRuxP0nuN0IJoFRQPY-Iml4PPIYZhrnPWKwCOmWDQ5ZbRpXrrWtUBV0


24 d'octubre del 2022

L'espectacle de música i poesia 'Els set pecats capitals' es representarà el 6 de novembre a Torredembarra

El cantautor Joan Isaac uneix el seu talent al de l'actriu Carme Sansa per crear un espectacle únic i commovedor de música i poesía La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Torredembarra presenta l'espectacle de música i poesia 'Els set pecats capitals' el diumenge 6 de novembre, a les 19h, a l'Espai Cultural Sala del Mar, amb l'actuació de Joan Isaac i Carme Sansa.

El cantautor Joan Isaac uneix el seu talent al de l'actriu Carme Sansa per crear un espectacle únic i commovedor de música i poesia. L'eix central són set cançons de Joan Isaac que parlen dels set pecats capitals, que són precedides per set poemes de grans poetes, Vicent Andrés Estellés, Maria Mercè Marçal, Luis Eduardo Aute, Pere Quart, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Ángel González i Montserrat Abelló, recitats per Carme Sansa.

La força dramàtica d'una de les millors actrius de l'escena catalana de tots els temps realça d'una manera extraordinària les cançons de Joan Isaac. L'espectacle compta amb la complicitat de dos grans músics: Antoni-Olaf Sabater, autor dels arranjaments i pianista, i la contrabaixista Queralt Camps.

https://altafullaradio.cat/noticia/id13545?fbclid=IwAR3FUHzV9ZKfKR4PiAeYKaij41fHJdscAjGkjAFTWftny5BrB50ZvPLCuUEDiumenge 6 de novembre, 19h

Espai Cultural Sala del Mar

Torredembarra

Recital 'Joan Isaac, Carme Sansa i els set pecats capitals'

Recital 'Els set pecats capitals', on el cantautor Joan Isaac uneix el seu talent al d'una actriu immensa,Carme Sansa, per crear un espectacle únic i commovedor de música i poesia.

L'eix central són set cançons de Joan Isaac que parlen dels set pecats capitals, set cançons de gran alçada musical i força poètica, que són precedides per set poemes de grans poetes, Vicent Andrés Estellés, Maria Mercè Marçal, Luis Eduardo Aute, Pere Quart, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Ángel González i Montserrat Abelló, recitats per Carme Sansa.

La força dramàtica d'una de les millors actrius de l'escena catalana de tots els temps realça d'una manera extraordinària les cançons de Joan Isaac. L'espectacle compta amb la complicitat de dos grans músics: Antoni-Olaf Sabater, autor dels arranjaments i pianista, i la contrabaixista Queralt Camps.

https://surtdecasa.cat/camp/agenda/2022/recital-joan-isaac-carme-sansa-i-els-set-pecats-capitals/200433


Foto: Juan Aguilera


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada