Penso, per tant escric

Nou llibre de Joan Isaac !!!

col·lecció QUÈ US DIRÉ, 42

Penso, per tant escric
 JOAN ISAAC

pròleg de Montserrat Carulla


fotografies de Juan Miguel Morales

Joan Isaac publica de nou a Llibres del Segle, ara a la col·lecció Què us diré, amb el llibre "Penso, per tant escric", compost de "petites perles", com les defineix l'actriu Montserrat Carulla al pròleg. 

Per foragitar els dimonis que porta dins, perquè dubta, perquè tem, perquè anhela, perquè estima, per saber què pensa... perquè pensa. Escriure és per a Joan Isaac una necessitat vital, una forma d'expressar la seva creativitat artística. D'aquesta necessitat de literaturitzar experiències, sentiments o retalls de vida sorgeix aquest llibre que, com escriu l'actriu Montserrat Carulla en el pròleg, està compost de "petites perles" que traspuen vida i emoció en cada lletra que les compon: "Si encara sou d’aquells que, com Joan Isaac, teniu ganes de viure, viviu-les amb ell. I emocioneu-vos amb ell, com jo, si el cor encara us batega. Ell, com a artista, només desitja això. Provocar emocions. Fer una mica més amable, menys virtual, aquest món estrany i meravellós on vivim. No tingueu por. Viviu. Afluixeu una mica l’aixeta del llagrimall i beveu-vos aquestes emocions a glops petits, assaborint-los”.


Joan Isaac (Esplugues de Llobregat, 1953)
Joan Isaac és una de les veus més sòlides i prestigioses de la cançó d'autor en català. Va començar la seva trajectòria musical el 1969 com a membre del grup Nosaltres. El 1973 va iniciar la seva carrera artística en solitari, que l'ha portat a actuar en els escenaris de referència de la cançó d'autor europeus i sud-americans.  Ha publicat una trentena de discos i moltes de les seves cançons són ja peces clàssiques i himnes de tota una generació, com A Margalida (1976), dedicada a Salvador Puig Antich. Influenciat pels grans poetes en llengua catalana, com Joan Salvat-Papasseit o Salvador Espriu, i per la poesia i la cançó d'autor francesa i italiana, Joan Isaac ha versionat al català cantautors com Luis Eduardo Aute, Silvio Rodríguez, Giorgio Conte o Jacques Brel, entre molts d'altres. El 2016 va publicar el seu primer llibre de poesia, Intimissimi (Llibres del Segle). El to poètic amara també la prosa d'aquest seu nou llibre, Penso, per tant escric. 


Ja el podeu adquirir a https://www.llibresdelsegle.es/ i a les llibreries en els propers dies.


Joan Isaac publica «Penso, per tant escric», su primer libro en prosa

REDACCIÓN el 27/07/2018 

Joan Isaac acaba de publicar Penso, per tant escric (Pienso, luego escribo, Llibres del Segle 2018) un libro en prosa compuesto de "pequeñas perlas", como las define la actriz Montserrat Carulla en el prólogo. El libro está ilustrado con fotografías de Juan Miguel Morales.

Portada del libro «Penso, per tant escric» de Joan Isaac.Para ahuyentar a los demonios que lleva dentro, porque duda, porque teme, porque anhela, porque ama, para saber qué piensa... porque piensa. Escribir es para Joan Isaac una necesidad vital, una forma de expresar su creatividad artística.

De esta necesidad de literaturalizar experiencias, sentimientos o recortes de vida surge este libro que, como escribe la actriz Montserrat Carulla en el prólogo, está compuesto de "pequeñas perlas" que rezuman vida y emoción en cada letra que las compone.

"Si aún sois de aquellos que, como Joan Isaac, tiene ganas de vivir, vividlas con él. Y emocionaros con él, como yo, si el corazón todavía os late. Él, como artista, sólo desea eso. Provocar emociones. Hacer un poco más amable, menos virtual, este mundo extraño y maravilloso que vivimos. No tengáis miedo. Vivid. Aflojad un poco el grifo del lagrimal y bebed estas emociones a sorbos pequeños, saboreándolos".

Joan Isaac es una de las voces más sólidas y prestigiosas de la canción de autor en catalán. Comenzó su trayectoria musical en 1969 como miembro del grupo Nosaltres. En 1973 inició su carrera artística en solitario, que le ha llevado a actuar en los escenarios de referencia de la canción de autor europeos y sudamericanos.

Ha publicado una treintena de discos y muchas de sus canciones son ya piezas clásicas e himnos de toda una generación, como A Margalida (1976), dedicada a Salvador Puig Antich. Influenciado por los grandes poetas en lengua catalana, como Joan Salvat-Papasseit o Salvador Espriu, y por la poesía y la canción de autor francesa e italiana, Joan Isaac ha versionado al catalán cantautores como Luis Eduardo AuteSilvio RodríguezGiorgio Conte o Jacques Brel, entre muchos otros

En 2016 publicó su primer libro de poesía, Intimissimi (Libros del Siglo). El tono poético empapa también la prosa de este su nuevo libro, Penso, per tant escric.


Presentació a Barcelona

Diumenge, 9 de setembre a les 19:30 h
Setmana del Llibre en Català
Avinguda de la CatedralJOAN ISAAC PUBLICA EL LIBRO “PENSO, PER TANT ESCRIC”

Presentació a Terrassa

Dijous, 13 de desembre a les 19 h
Llibreria la Temerària
Carrer Goleta  7 
+ Mapa de GooglePresentació a Barcelona

Dilluns, 17 de desembre a les 19 h
Llibreria Alibri
Carrer Balmes, 26


https://www.alibri.es/information/news/detail?news_id=1381Quan els cantants no solament escriuen cançons
per Miquel Pujadó

De vegades, els autors i intèrprets de cançons es deixen seduir per altres formes d'expressió literària…

… Doncs bé, darrerament, m'han caigut a les mans dos llibres en els quals un cantant italià i un altre de català expressen, a través de textos breus, la seva visió del món i dels homes: Fabrizio De André i Joan lsaac…

Fabrizio De André és un dels cantants italians més estimats per Joan lsaac, un home de Cançó que se sent també atret per altres disciplines. No fa gaire en Joan ens va oferir un llibre de poemes (lntimissimi) i ara presenta Penso, per tant escric (Llibres del Segle), un seguit de textos d'entre una i dues pàgines que tan aviat s'acosten a la narrativa com a la poesia o a Ia meditació íntima sobre temes que li resulten propers i que expressa amb una prosa senzilla i directa, no mancada de tocs lírics, però sense retoricismes inútils: textos que van acompanyats d'unes fotos de Juan Miguel Morales que no solament il·lustren les paraules, sinó que les comenten, tot fornint-nos un punt de vista complementari. En Joan ens fa entrar a casa seva i ens hi acull amb el serè sentit de l'hospitalitat d'un vell d'Alexandria, per tal de fer-nos compartir idees i records: al llarg del Ilibre, compartim amb ell les passejades per mercats de llibres vells, les enyorades visites al Camp Nou amb el pare, Ies nits en blanc, la contemplació del mar, les fogueres de Sant Joan de la seva infantesa..., però també els seus dubtes i les seves -relatives- certeses sobre la infidelitat, l'ofici d'artista, la gent tòxica i tantes altres coses, sense oblidar les seves indignacions: és corprenedora la carta pòstuma que dedica a Puig Antich, una mena de complement en prosa de la seva cançó «A Margalida». Però la indignació mai no amaga una enorme capacitat de tendresa: no cal ser amic de Luis Eduardo Aute (autor, per cert, del dibuix que il·lustra la portada del llibre) per emocionar-se amb la narració de la visita a la residencia madrilenya de l'autor de «Las cuatro y diez», «Al alba» i tantes altres superbes cançons, un home que potser ja no podrà reprendre la seva activitat artística, però que continua inspirant -amb la seva bondat, la seva honestedat i la seva irrenunciable recerca de la bellesa- tots aquells qui juguem amb les notes, les paraules i els colors per tal de donar forma als nostres somnis i compartir-los amb els altres. De fet, això és exactament el que ha fet en Joan amb les seves proses.

A puntades de peu. Quan els cantants no solament escriuen cançons per Miquel Pujadó. Serra d’Or desembre/18 pàg.60-61


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada