dijous, 14 de juny del 2012

Joan Isaac presenta "Piano, piano..."

Joan Isaac va presentar Piano, piano... al programa de TV3 "Els matins"

Dijous, 14 de juny de 2012
 

 

 


En aquesta ocasió va interpretar la cançó "Per envellir demano poc" acompanyat al piano per Enric Colomer.

Després de l'actuació va participar en el "Sofà cultural", on ve ser entrevistat per Ariadna Oltra i Helena Garcia Melero.




















http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/4129730


 Joan Isaac presentarà el seu nou disc a l'Auditori
Divendres, 15 Juny 2012
El cantautor Joan Isaac presenta aquest dissabte el seu nou disc, amb només veu i piano, a l’Auditori Pau Casals. El disc es va enregistrar en aquesta mateixa sala, ara fa uns mesos, amb l’acompanyament de grans noms del piano. Es tracta d’un concert molt especial perquè 9 intèrprets que han acompanyat Joan Isaac en els seus 40 anys de carrera estaran també amb ell a l’escenari.

 

 L'entrevista
Divendres, 15 Juny, 2012 - 12:00
(Secció La Calaixera) El cantautor Joan Isaac presenta el seu darrer treball al Vendrell, aquest dissabte a l’auditori. Ho explica al programa

 

Barà Rock amb Joan Isaac i Cesk Freixas

Aquesta setmana, al Barà Rock, Joan Isaac ens parla del seu darrer treball "Piano, piano..." que serà presentat dissabte dia 16 a les 21h a l'Auditori Pau Casals del Vendrell. En Cesk Freixas, per una altra banda, ens presenta el seu darrer llarga durada "Tocats pel foc". Sonen Gerard Quintana i Lax'n'busto i repassem l'agenda de concerts. Ir a descargar


Dissabte, 16 de juny de 2012

Joan Isaac i els 10 pianos

El cantautor reuneix els instrumentistes de la seva vida en un doble disc

JORDI BIANCIOTTO
BARCELONA
Joan Isaac té clar que Catalunya «és un país de pianistes» i per rendir-los homenatge s'ha inventat un projecte minuciós: el doble disc Piano, piano, on revisa 20 cançons del seu repertori amb deu executants d'aquest instrument amb els quals ha treballat al llarg de la seva carrera, a dues cançons per cap. Patums del teclat com Francesc Burrull, que va firmar els arranjaments del seu primer senzill, I som tu i jo (1973), i que destaca la diversitat d'accents apreciables al disc. «Cadascun dels pianistes toquem de manera diferent, i el Joan s'adapta a tots. Té intuïció però també ofici, i això avui va molt buscat», reflexiona.

Joan Isaac, al piano, amb Francesc Burrull, Enric Colomer, Conrad Setó, Antoni-Olaf Sabater, Lluís Vidal i Xavier Ibáñez. JAVIER CARBAJAL

Piano, piano no és un grans èxits de Joan Isaac, ja que el cantautor ha volgut reivindicar partitures poc prodigades del seu repertori. Aquí no hi ha rastre d'A Margalida, però apareixen peces estimables de la seva primera vida artística, com Un dia partiré i A l'Estació de França. «He triat cançons que són com cares B dels meus discos, i he pensat en quines eren les més adequades per a cada pianista», explica. Totes les peces estan interpretades a veu i piano, sense additius, i així adquireixen un nou poder expressiu. A part de Burrull, desfilen pel disc l'italià Eros Cristiano i vuit pianistes molt reconeixibles de l'escena catalana, vinculats a mil i un projectes de cançó, pop i jazz: Manel Camp, Lluís Vidal, Antoni-Olaf Sabater, Xavier Ibáñez, Jordi Badia, Jordi Vilaprinyó, Conrad Setó i el seu actual còmplice estable, Enric Colomer. «La idea era reunir pianistes de diferents generacions que han tocat amb mi. Eren deu clavats, i hi són tots».

Aquest diari en va reunir sis al voltant del piano noble de l'Ateneu Barcelonès i tots van destacar la llibertat que els ha donat Joan Isaac. «Era com si fóssim actors d'una pel·lícula i ens diguessin que féssim de nosaltres, sense encarnar cap personatge. En aquest disc la diferència és un valor», assenyala Setó. I Isaac, que durant la gravació no va permetre que cap pianista escoltés el que havien fet els altres, va encara més lluny. «En el fons, jo els acompanyo a ells. Són deu personalitats que vénen de mons diferents. El Xavier del pop, el Lluís del jazz, el Francesc és més arranjador, el Jordi Vilaprinyó de la clàssica...», enumera.

EL COMPOSITOR I EL MÚSIC / Els pianistes elogien el material que Isaac els va entregar («les teves cançons no s'assemblen entre si», li adverteix Burrull) i consideren que el cantautor és un músic en el sentit més integral i professional del terme. L'al·ludit ho nega. «Jo sé uns acords i tinc certa capacitat de fer melodies amb ells. Intento fer cançons amb una estructura estable; cançons lògiques, amb una tornada marcada, comptant els passos de cada estrofa perquè tot quadri. Però no sóc un músic, sinó un senyor que fa cançons. Els músics són ells», considera.

L'última gesta de Joan Isaac ha estat reunir els implicats (tots menys Cristiano) en un recital únic, aquesta nit a l'Auditori Pau Casals, del Vendrell. Una sessió per a la història. «Serà difícil repetir-ho, però m'agradaria fer-lo a Barcelona. Ho intentarem a la tardor».


Joan Isaac presenta 'Piano, Piano'

Avui a l'Auditori Pau Casals el cantautor presentarà el seu quinzè disc

Piano, Piano (DiscMedi, 2012) és el nou disc de Joan Isaac, amb el qual homenatja els seus 40 anys de trajectòria. L'àlbum està compost per un doble CD on diferents pianistes cabdals de l'escena clàssica i jazzística acompanyen la veu del prolífic artista. El concert de presentació tindrà lloc avui a les 22 h al Vendrell.

El cantautor Joan Isaac presenta el seu quinzè treball discogràfic, Piano, Piano (DiscMedi 2012), un doble disc que presentarà en un format molt intimista, armant-se amb la seva veu i un piano que aniran tocant diversos músics que l'han acompanyat al llarg de la seva carrera iniciada ara fa 40 anys.
El disc vol ser precisament un homenatge a tots aquests anys de cançons i concerts, i és per això que a l'enregistrament hi han participat figures destacades de l'escena catalana i italiana del jazz, de la cançó i també de la música clàssica com ara Francesc Burrull, Manel Camp, Lluís Vidal, Jordi Vilaprinyó, Enric Colomer, Antoni Olaf Sabater, Eros Christiani, Conrad Setó i Xavier Ibàñez.
El concert de presentació del disc serà avui dissabte 16 de juny a l'Auditori Pau Casals del Vendrell a les 22 h.






 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada