dissabte, 16 de febrer de 2013

Eugenio Finardi i Joan Isaac , "Cose di Amilcare"

El passat 14 de febrer va tenir lloc una trobada molt important en el món de la Cançó d'autor, Joan Isaac i Eugenio Finardi coincidien per primer cop a dalt d'un escenari. Va ser dins del Festival Cose di Amilcare que pretén estrènyer llaços entre cultures mediterrànies a través de la cançó d'autor. Aquest festival ret homenatge a Amilcare Rambaldi, el gran introductor de la cançó catalana a Itàlia en els anys 70.
El concert el va obrir Joan Isaac amb la cançó "Vindràs" acompanyat a la guitarra per Josep Traver.


A continuació Joan Isaac va fer una preciosa adaptació al català de la cançó "Favola" d'Eugenio Finardi.


I seguidament va convidar a Eugenio Finardi a l'escenari i el va acompanyar en una cançó. Després va continuar el concert Finardi, excel·lent compositor i intèrpret que va derrotjar expressió i simpatia. Entre cançó i cançó ens va explicar moltes coses, jo crec que ens va explicar la seva biografia, de quasi bé 40 anys en el món de la música.

Cap al final del concert van arribar uns dels moments més emotius que ens van donar els dos junts. Isaac i Finardi van interpretar "Il momento per lei" de Sergio Secondiano Sacchi i música de Joan Isaac.
Si al començament va ser Joan Isaac qui va adaptar una cançó de Finardi, en aquest moment del concert li va tocar el temps "A Margarida", adaptada a l'italià per Sergio Secondiano Sacchi i que Finardi va voler que la primera estrofa la cantés Joan Isaac en català. Sentir aquesta cançó en italià i en la veu de Finardi va ser un moment molt emocionant per tots el que hi erem a l'Auditori Barradas, però principalment per a en Joan Isaac.
 


Després Eugenio Finardi ens va regalar uns quants bisos i fins i tot alguna adaptació.

Com a resum podem dir que va ser un gran concert, amb moments molt emotius i amb una oportunitat única de veure a aquests dos grans de la cançó d'autor.

GRAZIE MILLE PER AQUESTA SERA!!!!"Verrai", adaptació a l'italià de "Vindràs", que podem trobar en el disc Le Cose di Amilcare.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada