dilluns, 10 de juny del 2013

Primera presentació del llibre “Joan Isaac. Bandera negra al cor” a Capdepera



El passat dissabte 8 de juny va ser un dia molt especial per a en Joan Isaac i per a tots els que el seguim. Es va presentar el llibre “Joan Isaac. Bandera negra al cor”, escrit per Luis García Gil i amb pròleg de Joan Manuel Serrat. El lloc escollit per a la primera presentació va ser Capdepera, en Joan ho tenia claríssim. Aquí es on viu Margalida Bover (la Margalida), una persona encantadora i que te l’estimes des del primer moment que la coneixes. Ella va ser l’encarregada d’organitzar tot l’event i ho va fer d’una manera extraordinària i sobretot amb molt de carinyo, aquesta estima que sent per a en Joan al que va conèixer fa ja uns quaranta anys.



La presentació es va realitzar a la sala polivalent del Teatre de Capdepera. Per aquesta primera presentació en Joan Isaac es va acompanyar d’en Joan Manresa i Margalida Bover. 


Joan Manresa ens va explicar que va conèixer a en Joan Isaac des del moment que va néixer artísticament a través de Joan Molas i Núria Batalla. El va anar a veure la primera vegada que Isaac va visitar Palma on va fer un concert compartint cartell amb Lluis Llach i des de llavors ha anant seguint la seva carrera musical. En la seva presentació elogia a Luis García Gil, autor del llibre, va explicar que coneix molt bé a en Joan Isaac i la seva discografia, i també ens va dir la importància de que es publiquin llibres com aquests sobre la cançó catalana, ja que hi ha gent que per edat o per pèrdua de memòria ja no saben res d’aquells anys difícils en  que cantar en català i mantenir-se era una tasca dura i arriscada. Per això és important el treball que fan els escriptors com ara en Luis García Gil que ha obert en canal aquest mig segle de cançó catalana fent un mosaic immens, cançó a cançó es pot trobar aquest mosaic de tota l’obra de Joan Isaac encaixada en el temps, amb els companys de cançó, amb els fracàs, amb els anhels, amb les lluites... tots  això ho recull aquest llibre, una obra plena de calor i relleu. “I que aquest llibre de Luis García Gil us doni gust i fam, unes ganes urgent d’escoltar les cançons d’en Joan Isaac... que us donin gust i emoció”. I amb aquestes paraules va acabar la seva intervenció. 


Joan Isaac tras les paraules d’en Joan Manresa es trobava molt emocionat i ens va explicar lo important que és el fet de que algú s’interessi per lo que ell fa i lo que ell escriu. Ens va comentar el perquè del títol i ens va dir que des del primer dia ho tenia molt clar, evidentment perquè recull un vers d’una cançó però també perquè en el seu cor sempre té banderes negres clavades. Ens va comentar que per ell és molt emocionant fer la primera presentació del llibre a Capdepera per una raó molt senzilla, per la cançó “A Margalida” perquè aquí hi viu Margalida Bover, amant eterna d’en Salvador Puig i Antich. Isaac ens va explicar que el pròleg està fet per en Joan Manuel Serrat i que el considera com un germà gran d’una generació de cantautors, escoltant a en Serrat es quan ell va decidir fer cançons. I l’ il·lusió de que en Joan Manresa li presentés el llibre a Mallorca, perquè era un contacte molt important en aquells temps per a tots els cantants a les Illes i un referent, anava a tots els concerts i seguia a tots els cantautors.  



La Margalida ens va explicar que se sentia molt emocionada de que en Joan hagués volgut presentar el llibre a Capdepera, és com un regal de vida, d’emocions i de reconeixement a la seva coneixença. Ens va descriure com es van conèixer i com trenta anys després es van retrobar. La cançó d’en Joan Isaac la sent com un regal meravellós, és com descriure lo que era ella en aquell moment i lo que ja no ha tornat a ser.




Després de la presentació del llibre en Joan Isaac va oferir un excel·lent concert acompanyat al piano per Enric Colomer. Joan Isaac va presentar el disc “Piano, piano...” però també va fer un recorregut pels seus darrers discs.








Les properes presentacions del disc seran el dia 13 de juny a Cádiz, el 14 de juny a Madrid i el 17 de setembre a Barcelona.


 Imma Hernández 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada