dissabte, 12 de novembre de 2022

Joan Isaac, en directe des del Teatre Romea, ara fa 45 anys

 Compositor i poeta 

·     Joan Isaac, compositor, poeta i músic, va cantar al Teatre Romea el 1977 i TVE a Catalunya va retrasmetre el concert

·     Va interpretar peces del seu repertori i també canóns noves del seu disc Viure  que acabava de publicar

·     Recuperem de l'Arxiu històric de TVE Catalunya aquest concert, ara que se'n compleixen 45 anys

10.11.2022 | 21:52 hores   Per Francesca PuigArxiu TVE Catalunya - Música en viu - Joan Isaac al Romea

Joan Isaac, compositor, intèrpret, poeta i músic, ja era molt conegut quan el 1977 va actuar al Teatre Romea de Barcelona i TVE Catalunya va emetre el concert en directe. Va ser de una de les primeres vegades que va aparèixer a televisió, la primera en un concert propi i en directe.

 

En aquells moments, Joan Isaac acabava de publicar el seu segon llarga durada, i hi havia inclós la seva cançó A Margalida, que ja era reconeguda com un himne, perquè era dedicada a la jove que havia estat parella de l'anarquista antifeixista Salvador Puig Antich.

 

Primer concert a la televisió i segon LP

El Romea era aquell vespre ple amb els seus incondicionals, que volien conéixer les noves composicons. El cantautor va estar acompanyat de Francesc Burrull, al piano, i Albert Moraleda, baix, que també s'encarregaven de la direcció músical. El bateria va ser Miquel Àngel Lizandre i el guitarra Josep Maria Bardagí, Jaume Abad, a la guitarra i Ricard Roda, flauta i saxo. El quartet de corda era format per Joan Olivé Alarge, Domènec Portuguès Ponsà, Joan Palet Dalmases i Joan Miró Batista.

 

Isaac va interpretar Amb el vostre permís, Un dia partiré, Viure, De tu he après, Història d'un diari, Tres reflexions i una súplica, El desencant i la reconeguda A Margalida. Pel que fa a Els poetes, és una versió adaptada al català per Josep Maria Espinàs de la lletra escrita per Louis Aragon i Jean Ferrat. Per acabar, Joan Isaac va cantar Per això canto cançons i va dedicar la darrera als exiliats polítics: Records d'un vençut.

 

Algunes de les cançons pertanyien al seu segon llarga durada, Viure, publicat aquell mateix any, 1977. Uns dies abans, Joan Isaac va sortir al programa musical Varietats, que s'enregistrava a estudi i que van presentar Salvador Escamilla i Mateu Fortuny.  Hi va cantar el tema que donava nom al disc, Viure, i també A Margalida. 

 

El més de desembre d'aquell 1977, Joan Isaac tornaria al Romea per a l'espectacle de festival popular 'Cançons al vent' que RTVE a Catalunya va organitzar per a celebrar el primer aniversari de Ràdio 4.

 

https://www.rtve.es/television/20221110/joan-isaac-directe-des-del-teatre-romea-1977-tve/2408633.shtml

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada