dimecres, 12 d’octubre del 2011

CANÇONS

CANÇONS” és el llibre de Joan Isaac, i per als que tenim la sort de tenir-lo en les nostres mans és com un tresor. “Un regal que ens fa la Música


En aquest llibre és fa un recull de totes les cançons escrites, adaptades al català o interpretades per Joan Isaac des de 1973 fins al juny de 2011, i això implica que podem descobrir també alguna cançó inèdita. 

La recopilació de totes aquestes cançons ha estat feta per Mª Gracia Correa. Està il·lustrat amb una sèrie de fotografies de Colita, Juan Miguel Morales, Martí Escudé, Roberto Molteni, Servando Carmona i de l’arxiu personal d’en Joan Isaac, els dibuixos són de Luis Eduardo Aute. I com no podria ser d’una altra manera ve acompanyat de dos CDs en els que s’ha fet una selecció d’algunes cançons de les dues etapes, el disseny és d’Eva Vilaplana.

El llibre comença amb una imatge d’en Joan Isaac i les primeres cançons que es van enregistrar allà per l’any 1973. Bones cançons que el portarien a publicar un segon single i més endavant el seu primer elepé “És tard” al 1975. 


La lectura d’aquestes cançons et conviden a capficar-te al seu univers, a conéixer des de la seva mirada com ha vist canviar el món, com ha estat la seva vida, els seus sentiments, al menys els que ell ens ha volgut transmetre, ja que tal com expressa en una de les cançons del seu darrer treball, hi ha una part que guarda en la lluna dels seus secrets.

Com diu Joaquim Vilarnau en el pròleg, “Només és una mirada enrere, el temps just per agafar aire i fer un punt i seguit. La vida segueix i les cançons, també” .
        

        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada