diumenge, 16 d’octubre del 2011

Joan Isaac presenta "Em declaro innocent" a Toulouse

Joan Isaac va presentar el seu darrer treball discogràfic Em declaro innocent a Toulouse. Aquest va ser el segon concert que fa aquest any en aquesta meravellosa ciutat. El 25 de juny va participar en el Festival organitzat per l’ajuntament de Toulouse en col·laboració amb l’ Instituto Cervantes a le Quai de l’Exil républicain espagnol, on va compartir escenari amb Eric Fraj (cantautor occità). I en aquesta ocasió va ser dins de la 12e edition del Festival Occitània, el 14 d’octubre, a l’Auditori de Saint Pierre de Cuisines, un lloc obligat per als amants de la música i un monument excepcional.

Joan Isaac durant el concert a Saint Pierre de Cuisines (Toulouse). Foto: José Luis Martínez
Joan Isaac va començar el concert amb el tema “Gràcies, vida, gràcies” com ja és habitual des de fa un temps, i va estar acompanyat per Enric Colomer al piano, extraordinari pianista, que sap donar-li a les cançons un excel·lent embolcall musical. 

El repertori va consistir en un repàs de cançons de la seva segona etapa, amb temes com “Breu cançó d’amor per a dues filles”, “No hi ha res urgent”, “Alicia i el mirall” (on tracta el tema de l’anorèxia) o “Manfred” (cançó que va dedicar a Man, l’home que va morir de pena quan el xapapote va cobrir de negre l’escenari que era l’obra de la seva vida).
També va interpretar dos temes de dos grans cantautors en llengua francesa: “La cançó dels vells amants” de Jacques Brel i “I jo al meu racó” de Charles Aznavour.



Del disc “Em declaro innocent” va fer algunes cançons com “M’agradaria tant”, “Si a l’altre món” o “Si t’enamores”. I temes que recupera amb el nou projecte discogràfic, “On és la gent?”,I passa, passa el temps”, “Adéu-siau, Josep Maria” o “Per envellir demano poc” i com no podia faltar, la seva cançó més emblemàtica, per la que es més reconegut dins i fora de les nostres fronteres “A Margalida”.

Joan Isaac va protagonitzar un recital extraordinari, ple d’emotivitat. Si un dels seus objectius es emocionar-nos en cada concert, jo crec que ho aconsegueix amb escreix. Així que podríem dir que el resultat va ser una vetllada especialment agradable.

Durant aquests dies es troba immers en la gravació del que serà el seu nou projecte musical, “Piano, piano”, que haurà d’interrompre durant un temps, ja que marxa de gira a Ecuador on participarà en el “Cuarto Encuentro Internacional de Canción de Autor”, ho faran també cantautors com Alejadro Filio, Ismael Serrano o Pedro Guerra.

Tindrem l’oportunitat de tornar a gaudir de les seves cançons el proper 19 de novembre a Tarragona.

Imma Hernández

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada