dimecres, 24 de gener del 2018

Vint anys del retorn de Joan Isaac als escenaris

Article publicat a ENDERROCK per Joaquim Vilarnau

La sala La Planeta de Girona va acollir el concert
L’artista va cantar-hi les seves cançons emblemàtiques i va estrenar peces noves

Joan Isaac, en directe l'any 1998 | Xavier Mercadé
El 24 de gener de 1998 Joan Isaac va presentar a la sala La Planeta de Girona l’espectacle Cançons noctàmbules. Va ser un concert especial perquè va significar el retorn als escenaris d’un dels cantants més importants de la generació que es va donar a conèixer els anys setanta. Algunes de les seves cançons ja formaven part de la història musical del país, especialment “A Margalida”, una cançó d’amistat a la parella de Salvador Puig Antich esdevinguda clam contra la pena de mort.


L’any 1984, Joan Isaac havia decidit plegar. Amb quatre discos editats i un reconeixement important per part del públic i la crítica, el cantant no va poder sobreposar-se a als mals moments per a la cançó d’autor que també van afectar altres artistes, que ho van deixar estar o van veure reduïda dràsticament la seva activitat musical.

A La Planeta, Joan Isaac va recuperar algunes de les seves cançons més conegudes –“A Margalida”, “A l’estació de França”, “Però prefereixo els teus ulls”, “Després d'aquest cafè”, “A contratemps”, “Ciao, come stai”…– i va estrenar-ne d’inèdites –“Nocturn pera dues dones”, “Els artistes”, “Cançó pera Isabel”, “On és la gent?”, “Samanà”, “La llebre i la tortuga”…– que van complaure el públic. D’aleshores ençà, el cantant barceloní ha publicat una dotzena de discos compactes i s’ha consolidat novament com un dels valors més sòlids de la cançó d’autor en català.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada