AGENCIAS
ACN Barcelona - El cantant Joan Isaac ha presentat aquest dimarts les activitats commemoratives dels 50 anys de carrera i 70 de vida que se s’englobaran en l’Any Isaac. La commemoració arrencarà amb un concert de presentació del nou disc ‘Tinc una casa al mar’ aquest divendres a Luz de Gas. A banda del nou disc amb temes inèdits i del concert, l’Any Isaac també comptarà amb l’edició integral de tota la discografia, un llibre antològic amb els textos de 101 cançons i un recital a finals d’any al Palau de la Música Catalana. En un acte de l’Ateneu Barcelonès, l’artista ha reivindicat que canta per defensar la llengua catalana a través de les seves cançons. “És fonamental que tothom des de la seva esfera defensi la llengua i la cultura”, ha reclamat.
El darrer disc d’Isaac porta per títol ‘Tinc una casa al mar’ i és el número 23 de la seva trajectòria discogràfica. El fil argumental de les deu peces “d’extrema sensibilitat i bellesa” tracta qüestions com el pas del temps, l’amistat, l’amor incondicional o l’ofici de fer cançons. Les absències que l’han marcat també hi tenen presència amb lletres a la seva mare i al seu gran amic Luis Eduardo Aute. El treball “fresc i lluminós” ha estat produït per Tony Carmona i Antoni-Olad Sabater. Segons han apuntat, ha estat realitzat des de la “maduresa i la serenitat” amb les finestres obertes a “un viatge per a la intimitat”.
Amb el concert de presentació del nou disc aquest divendres a Luz de Gas, el cantant donarà el tret de sortida a l’Any Isaac. En el marc del Barnasants, estarà acompanyat dels músics amb els quals presentarà les seves noves cançons.
La celebració dels 50 anys de carrera continuaran amb l’edició integral de tota l’obra discogràfica de Joan Isaac. Es tracta d’una caixa dissenyada per Daniel Sesé que reunirà totes les cançons i els enregistraments que des del 1973 i de dècada en dècada han publicat en diferents discogràfiques com Edigsa, Ariola, Philips, Stresmusic, Sony Music, Picap i Dismedi. “Un cançoner únic i sencer que comprèn l’obra d’una vida dedicada a la composició”, han comentat.
Finalment, Llibres del Segle publicarà el cinquè llibre sobre Joan Isaac. En aquesta ocasió es farà l’edició del llibre de l’aniversari amb un volum antològic amb els textos de 101 cançons agrupades per temàtiques. El volum oferirà fotografies realitzades al llarg de cinquanta anys per Colita, Juan Miguel Morales i Francesc Fàbregues. Il.lustrat i dissenyat per Daniel Sesé i David Gutiérrez, el volum inclou en les 250 pàgines, textos que signen diferents personalitats del món de la música, la literatura, la política, el periodisme i la societat civil.
La colenda de l’Any Isaac es farà amb un concert el 28 de novembre al Palau de la Música Catalana. L’artista oferirà un concert basat en un repertori que inclourà cançons de cada un dels seus treballs. El concert comptarà amb convidats especials, músics, arranjadors i artistes internacionals que han col·laborat amb Joan Isaac al llarg dels 50 anys.
Defensa de la llengua i cultura
L’artista ha explicat que al llarg de la carrera ha cantat per “passar-ho bé” i “no gastar gaire diners en psicoanalistes”. També ha fet una defensa de la llengua i cultura catalana i ha emplaçat tothom a fer el mateix “sense depreciar cap altra llengua, cultura o territori”.
“Això és un somni, no pensava mai que podria arribar a celebrar això”, ha dit en referència a la commemoració dels 50 anys. El cantant s’ha afanyat a aclarir que l’Any Isaac no serà el final de la seva carrera. “És un homenatge que m’han volgut muntar i n’estic molt agraït”, ha assegurat. “No penso defallir mentre el cos aguanti i tingui coses a explicar”, ha afegit.
La generació de “l’esforç físic”
Al llarg de l’acte el cantautor ha traslladat desenes d’agraïments a persones que l’han acompanyat i a companys de professió. “Voldria reivindicar una generació perduda de cantautors d’aquest país que van ser magnífics i van patir el desert dels anys 80 i 90”, ha lamentat.
Isaac ha explicat que la seva generació va patir durant la transició política a l’Estat perquè la nova democràcia volia “oblidar els cantautors”. “Això va ser molt dur per la nostra generació perquè ens vam trobar que les discogràfiques se’n van anar a Madrid i no podíem anar als mitjans de comunicació públics”, ha expressat.
També ha traslladat que van ser una generació de l’”esforç físic” perquè els artistes havien de fer totes les funcions en la celebració d’un concert. “Agafàvem els equips i els posàvem als nostres cotxes. Anàvem cap als pobles, muntàvem els equips i cantàvem. Després havíem de recollir i tornar molt tard ben esgotats”, ha recordat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada