dimarts, 25 d’abril del 2023

Presentació del llibre JOAN ISAAC 101 CANÇONS a Girona

 


El 21 d’abril es va presentar el llibre JOAN ISAAC. 101 CANÇONS a la Fundació Valvi de Girona.

En l’acte va intervenir: Joan Isaac, Marta Costa-Pau (editora de Llibres del Segle) i Daniel Sesé, il·lustrador i dissenyador del llibre.

Aquesta presentació s’engloba dins de la celebració de 50 anys de trajectòria musical i 70 anys de vida que se celebra aquest 2023. El primer acte d’aquesta celebració va ser la presentació del disc Tinc una casa al mar a la sala Luz de Gas de Barcelona. El segon pas és la presentació d’aquest llibre a varies ciutats com Girona, Barcelona, Tarragona, Esplugues... La primera és aquesta a Girona i al mes de maig es presentarà a Barcelona.

Després de l’estiu es publicarà una integral discogràfica, amb els 25 discos que ha gravat i d’altres gravacions inèdites. I es tancarà l’any amb un concert especial el 28 de novembre al Palau de la Música.

Dins d’aquest llibre hi ha tota una vida escrivint cançons. Joan Isaac ha escrit molt més de 100 cançons (són més de 300), però a l’hora de plantejar-se una antologia va pensar que amb 100 cançons hi hauria prou per escriure sobre la seva vida, les seves relacions i com veu ell la vida.

Ell creu firmament en l’ofici de fer cançons i en el tema de la cançó d’autor. Ens va explicar que sempre ha tingut la necessitat d’escriure cançons des de que va començar..

El llibre és titula 101 cançons per que són 100 cançons agrupades en diverses temàtiques i una que és A Margalida que té un capítol especial dins del llibre acompanyat d’un escrit de la Margalida. Aquesta cançó, ha explicat Joan Isaac que ha marcat tota la seva trajectòria.

És una antologia o autobiografia escrita a través de les cançons, amb escrits del propi Joan i fotografies de diferents fotògrafs de totes les èpoques; però també hi conté textos d’amics, d’artistes,  d’escriptors, crítics musicals, polítics... que li reten homenatge.

Daniel Sesé, arrel del treball en aquest llibre com a il·lustrador i dissenyador, ens va explicar que les lletres de les cançons  d’en Joan Isaac funcionen com a perfectes poemes, per ser llegits. L’artista només pot parlar d’allò que coneix profundament, es un vigia que contempla i observa el món i l’expressa. Per en Sesé en Joan no acaba les cançons, les acabem nosaltres, les interpretem des del nostre punt de vista i afegim aquest final perquè ja les hem fet nostres.

En Joan Isaac i en Daniel Sesé porten molts anys col·laborant junts i és també l’encarregat d’il·lustrar la integral discogràfica.

L’acte va acabar amb un petit concert acompanyat al piano per Antoni-Olaf Sabater, el seu director musical i amb el que porta molts anys treballant junts.

Imma Hernández


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada