dilluns, 1 de maig del 2023

La casa del Joan

El Joan és habitant i constructor alhora de la gran casa de la cançó! Aquesta casa l´ha bastit la poesia, la música i el cant. Hi viuen Brel, Battiato, Aute i Milanés... per sempre més!

Dins les seves portes estan desades les cançons més boniques del món, que sonen sempre per aquell que les requereix i les estima, guaridores i salvadores. Aquesta casa tal vegada sigui tan sols una estètica; o simplement, un compromís i una fidelitat a una determinada manera de fer... que no és poca cosa!. Els seus fonaments són sòlids i ferms. 

El Joan és avui en dia un dels seus preservadors més destacats! 50 anys fent cançons! Estem d’aniversari! Aquest any 2023, l’”Any Joan Isaac”, com l´ha batejat el Yanni Munujos, serà prolífic en projectes i esdeveniments, i serà testimoni de la creativitat inesgotable d’aquest artista.

Amb la primavera ha arribat un nou disc: “Tinc una casa al mar”, que va presentar divendres passat a la sala Luz de Gas de Barcelona dins de la programació del festival de cançó d’autor BarnaSants. Va ser un concert enorme, d’una gran volada poètica, de cimeres interpretatives plenes d’emoció, tant pels músics com pel mateix Isaac. Moments pletòrics d’energia convivint amb instants de subtilitat i de continguda intimitat.

Un servidor va ser el responsable de les projeccions de les imatges en moviment que acompanyaven el transcurs de l’espectacle. És un plaer treballar amb el Joan. Sortosament també compartim aquesta estètica... i les meves imatges tornen a casa, a aquell origen tan proper, i per tant, sempre ballen germanes amb les seves cançons, com si necessitessin el bon aliment que s’hi dona per fer-se lluminoses i poètiques alhora.

Ben aviat tindrem un nou llibre: “101 cançons. Joan Isaac”, una integral de tots els seus treballs discogràfics, i un gran concert antològic al Palau de la Música. El Joan ha arribat a una maduresa artística absolutament brillant, ens fa les cançons que són el pa de cada dia, i a més, amb unes facultats tècniques com a cantant ben sorprenents. La seva veu eternament jove és un prodigi que molts voldrien. És el mestre de la pausa, del detall, d’aquest cuinar a foc lent on les sentors imperen i t’amaren l’ànima. El Joan parla d’ell i, fent-ho, aconsegueix parlar de tots nosaltres. Per molts anys!

 

Daniel Sesé 23-3-2023







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada