divendres, 22 d’abril del 2016

Joan Isaac porta a Girona les seves joies italianes



 El cantautor català presenta demà a la Mercè el seu últim disc, en què versiona en català clàssics de la cançó d'autor d'Itàlia, dins del festival Strenes


Joan Isaac actuarà demà a l'auditori de la Mercè de Girona (22 h, 10 i 15 euros) dins el festival Strenes . El cantautor presentarà a les comarques gironines el seu últim disc, Joies italianes i altres meravelles (Picap, 2015), i també interpretarà clàssics del seu repertori.
Isaac manifesta que Girona és una ciutat que l'entusiasma: “A Girona sempre he tingut molt bones vibracions amb la gent, i és un lloc on es nota molt de gust per la cultura i la catalanitat.” Recorda que va ser precisament a Girona on va reiniciar la seva carrera musical, després d'anys allunyat dels escenaris, gràcies al concert que li va organitzar el periodista gironí Xevi Planas el 1998 a la sala La Planeta. Des de llavors, Isaac ha tornat a publicar discs i a tocar en directe. Els últims concerts abans del de Girona els ha fet en una petita gira per l'Equador, on explica que ha tingut “una rebuda entusiasta del públic i la premsa”.
Joies italianes i altres meravelles és, segons Isaac, “un deute pendent” amb Itàlia, país que el té fascinat, i amb el Club Tenco, a San Remo, un espai de referència mundial de la cançó d'autor. En el disc, Isaac versiona en català cançons de músics italians com Lucio Dalla, Franco Battiato i Ivano Fossati, i s'ha envoltat de col·laboradors de luxe com Maria del Mar Bonet, Roger Mas i Enric Hernàez. Isaac reivindica la cançó d'autor italiana, “una música lluminosa i hedonista, bastant desconeguda a casa nostra”, diu. Lesaltres meravelles del disc són col·laboracions de músics com Silvio Rodríguez, Luis Eduardo Aute i Joan Manuel Serrat, que canten temes seus en català amb Isaac.
Isaac explica que es troba en un bon moment artístic. “Cantaré i faré discos mentre tingui coses a dir”, afirma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada